Ce a făcut delegaţia ungheneană la Auce?

delegația, orașul Auce, Ungheni
Imagine: petreusdan.ro

Ansamblul de cîntece şi dansuri populare „Struguraş” de la Palatul culturii din Ungheni a încîntat publicul leton cu spectacolul extraordinar pe care l-a prezentat în cadrul Zilelor oraşului Auce, desfăşurate săptămîna trecută. Primarul Alexandru Ambros şi secretarul consiliului orăşenesc, Tudor Gavriliuc, au avut întrevederi cu oficialităţile locale, au făcut un schimb de opinii. „M-am convins încă odată că trebuie să promovăm şi în continuare ideile democratice şi integrarea europeană”, a declarat, după revenirea la Ungheni, Alexandru Ambros.
Auce este un oraş mic, cu o populaţie de doar 6 mii de cetăţeni, dar un oraş cu tradiţii şi un potenţial mare, unde se implementează multe proiecte mari. Problema pe care o au adminsitraţiile este de unde să găsească bani pentru contribuţia de 10%, ca să poată primi 90% din banii europeni.
Fiind întrebat ce ar putea să însemne faptul că, după realegerea sa în funcţia de primar, a efectuat deja două vizite în oraşele înfrăţite cu Ungheniul, Alexandru Ambros a răspuns:  „E o dovadă că avem o continuitate în ceea ce facem. Noi am avut şi avem relaţii foarte bune cu oraşele noastre înfrăţite. Deja avem foarte multe invitaţii pentru copii în tabere, la festivaluri. La noi vin. De exemplu, la festivalul „Hora de la Prut” am avut participanţi din şase ţări. Nu încercăm să dăm un suflu nou relaţiilor noastre, ci facem ceea ce am făcut pînă acum. Nu e nimic nou”.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *