VIDEO | Turism de muncă

francezi, Philippe Chaudier, Valea Mare, cantina,
Captură: aici.tv

Șaptesprezece adolescenți şi șase educatori din Franța contribuie la renovarea cantinei din incinta gimnaziului „Andrei Chivriga” şi a unei săli de grupă a grădiniței de copii din comuna Valea Mare, raionul Ungheni. Tinerii din Franța au venit la Ungheni ca să muncească la reparația unor edificii de importantă socială. Este o experientă care durează de 7 ani, promovată de Philipe Chaudier, un francez, stabilit de mai mulți ani la Ungheni, care și-a făcut nume din activitatea de caritate.
Reprezentanții primăriei, la fel ca și sătenii, apreciază gestul francezilor şi spun că vor depune toate eforturile pentru a duce la bun sfârşit cele două proiecte. Potrivit directorului gimnaziului din localitate, cantina şcolii nu a fost renovată mai bine de 40 de ani.
Schimbul de experienţă între copiii francezi şi moldoveni este unul dintre cele peste 25 de proiecte promovate de Asociaţia ,,Degeţel”, fondată de Philippe Chaudier în raionul Ungheni. Asociaţia a mai contribuit la reconstrucţia fântânilor, renovarea centrelor medicale, asigurarea lor cu mobilier, tehnică specială şi medicamente.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *