Poveştile Lidiei Bobână au ajuns acasă

carte, Lidia Bobînă, Ungheni, Pe 14 iunie, ziarista Lidia Bobână, îndrăgită de foarte multă lume pentru poveştile sale de viaţă, a ajus la Ungheni. A venit acasă, avea să spună. „La 12 kilometri  de Ungheni  este situat satul în care m-am născut, Unţeşti. Am emoţii deosebite”, a recunoscut dînsa.
Lidia Bobînă s-a aflat la Ungheni, cu ocazia lansării primei sale cărţi, „Poveşti adevărate”.  Deşi este bolnavă, dînsa a suportat cu stoicism canicula, acordînd autografe tuturor celor ce s-au apropiat de cortul „Jurnal de Chişinău”, instalat în faţa sediului Centrului de Poştă.  „Am vîndut azi cîteva cărţi locuitorilor satelor  Cetireni, Unţeşti, Floriţoaia. Parcă mi-ar fi fost neamuri, atît îmi sînt de aproape de inimă oamenii aceştia”, ni s-a destăinuit, după care a continuat:  „M-au convins colegii de la „Jurnal” să-i însoţesc şi am făcut-o pentru ei, pentru simpatia pe care le-o port şi, mai ales, din dorinţa să mai revăd o dată locurile unde am fost pe cînd lucram reporter la „Radio Moldova”, să mă întîlnesc cu oameni pe care i-am cunoscut odată, care s-au schimbat şi ei între timp, m-am schimbat şi eu”.
Locaţia nu a fost aleasă întîmplător. Atunci cînd cineva lansează o carte, de obicei vine la bibliotecă. Lidia Bobână, împreună cu colegii ei, au venit în faţa poştei. „Ne-am gîndit că la bibliotecă vor veni oamenii organizat.  Aşa se întîmplă de obicei. Eu am vrut să-mi cunosc cititorul la faţă”, a explicat dînsa.
L-a cunoscut, deşi prea puţini au venit. Cei ce s-au apropiat de cort şi au cumpărat cartea Lidiei Bobână, cu doar 29 de lei, au menţionat că au avut norocul să treacă pe alături şi au fost curioşi să vadă ce se întîmplă.  Nu au regretat, căci s-au ales cu o carte şi un autograf de la Lidia Bobână.
Directoarea Bibliotecii „Dimitrie Cantemir” din Ungheni, Victoria Bernic, a avut grijă ca această carte să ajungă în toate bibliotecile raionului, mai ales că autoarea îşi trage rădăcinile de aici.
„Expresul” a invitat-o pe Lidia Bobână la un „Espresso de Ungheni” şi a aflat ce părere avea despre poveştile ei tatăl său, scriitorul Vasile Vasilache, ce amintiri o leagă de satul natal, cine îi este cel mai fidel cititor.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *