O clipă de neatenţie a luat două vieţi omeneşti

pîrliţa, explozie, arsuri, vieţi omeneşti
Imagine:gazetanord-vest.ro

Satul Pîrliţa e în şoc. Mamă şi fecior au fost înmormîntaţi în aceste zile, urmare a unor arsuri incompatibile cu viaţa. Tragedia s-a întîmplat la finele săptămînii trecute, cînd în gospodăria lor a explodat o butelie de gaz.
Potrivit lui Alexandru Bordeianu, inspector superior de apărare împotriva incendiilor, accidentul s-a produs din cauza nerespectării măsurilor de precauţie. Deşi în bucătărie domnea un miros puternic de gaze, fiul a aprins un chibrit pentru a verifica aragazul. Gestul acestuia a fost fatal. Explozia ce a urmat le-a provocat arsuri grave, pe 80% din suprafaţa corpului, atît fiului, în vîrstă de 35 de ani, cît şi mamei acestuia, în vîrstă de 56 ani.
Ambii au fost transportaţi de urgenţă la spital. „Am făcut tratament intensiv. Am sperat că îi vom putea transfera la Chişinău, dar nu am reuşit, pentru că aceştia au intrat în şoc profund”, a explicat Maria Rotaru, director adjunct al Spitalului raional Ungheni. După două zile, a decedat fiul, iar după alte două zile – şi mama sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *