Luna IULIE

luna iulie, tatiana lazăr, eudochia viziru, rodica doina
Imagine:astrologie-horoscop.ro

Iulie este a şaptea lună a anului în calendarul Gregorian şi una dintre cele şapte luni cu o durată de 31 de zile. Numele vine de la Iulius Cezar, care s-a născut în această lună. Înainte, luna iulie se numea în latină Quintilis, pentru că era a cincea lună în calendarul roman, calendar care începea cu luna martie. Grecii numeau luna iulie Hekatombaion.
Popular, luna iulie se numeşte Cuptor.
Cine-i născut în luna iulie…
2 iulie – Tatiana Lazăr, specialist principal Direcţia Învăţămînt, Tineret şi Sport Ungheni
10 iulie – Iulian Botnaru, specialist administraţie publică din cadrul Consiliului raional
13 iulie – Rodica Doina, medic gastrolog SC Ungheni
14 iulie – Valentina Rusu, secretar Primăria Buciumeni
18 iulie – Petru Şontea, medic de familie CS Mănoileşti
19 iulie – Natalia Rîbcic, specialist promovare voluntariat şi cetăţenie activă la Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Durabilă Locală şi Regională Ungheni
20 iulie – Eudochia Viziru, şefa Direcţiei Economie şi Reforme
20 iulie – Anatol Arhire, vicepreşedintele raionului
20 iulie – Lidia Boiciuc, medic CMF Ungheni
20 iulie – Valeriu Negară, primar de Agronomovca
20 iulie – Valeriu Doina, medic neurolog
26 iulie – Angela Straticiuc, specialist principal, Consiliul raional Ungheni
28 iulie – Galina Hangan, secretar primăria Boghenii Noi
28 iulie – Petru Cazacu, medic chirurg, SC Ungheni.
luna iulie, tatiana lazăr, eudochia viziru, rodica doina De ziua ei nu face mare pompă, este o zi obişnuită pe care o aşteaptă modest şi cu calm
La începutul lunii lui Cuptor,pe  2 iulie, s-a născut Tatiana Lazăr, specilist principal la Direcţia Învăţămînt, Tineret şi Sport. Dacă, pentru o bună parte dintre oameni ziua de naştere are o semnificaţie deosebită, este o ocazie de a se întîlni cu prietenii, de a primi felicitări de la cei dragi, pentru ea este o zi obişnuită. „Nu fac nici o diferenţă între ziua mea de naştere şi celelalte zile. Este o zi pe care o trăiesc modest şi cu calm. Nu fac mare pompă, o sărbătoresc, tradiţional, în sînul familiei”, a menţionat Tatiana Lazăr.
Cel mai mult se bucură de realizările personale. Are o familie sănătoasă, cu copii buni, bine educaţi şi realizaţi. Important este faptul că ei îi sînt alături şi, pentru aceasta, este fericită. Îi place şi munca pe care o face. Vine în fiece zi la serviciu cu bucurie, pentru că munceşte într-un colectiv bun, mereu deschis spre colaborare. A îmbrăţişat domeniul tineretului şi asta o înaripează, o încurajează, o ţine în formă. „Tinerii sînt o sursă valoroasă, doar că aceasta trebuie susţinută şi orientată”, a remarcat dînsa. Are multe planuri pentru viitor, însă cel mai mult îşi doreşte să-şi valorifice activitatea. Ce-şi doreşte de ziua ei? Multă sănătate familiei şi succese mari colegilor de servciu.
Pe 2 iulie, în Republica Moldova se comemorează cel mai iubit domnitor, Ştefan cel Mare şi Sînt. „Cred că este un semn bun că m-am născut în această zi. Mă mîndresc că trăiesc în Republica Moldova şi că avem aşa personalităţi de valoare”, a subliniat Tatiana Lazăr.
 
luna iulie, tatiana lazăr, eudochia viziru, rodica doinaFace lucrul cu dăruire şi are mari satisfacţii de la rezultatele obţinute
Pentru doctorul gastrolog al Secţiei Consultative Ungheni, Rodica Doina, ziua de naştere este, cu siguranţă, o zi deosebită. „Trebuie să fie o mare sărbătoare în viaţa fiecărui om, pentru că este ziua în care acesta s-a născut”, a remarcat dînsa. Tot ea consideră că ziua de naştere trebuie omagiată în sînul familiei.
Rodica Doina îşi doreşte ca această zi specială să o serbeze fiind undeva la odihnă. Dar, cum anul acesta fiica Viorca a absolvit liceul şi este pe cale să-şi aleagă o profesie, emoţiile sînt mari şi toată atenţia este îndreptată deocamdată spre ea. „Sper să avem un concediu pe cinste, pentru că o merităm din plin”, spune dînsa. Încă nu s-a gîndit cum îşi va sărbători ziua de naştere, căci multe alte evenimente au luat-o înainte. Dar e sigură că va fi ceva frumos şi interesant. Este  mulţumită de ceea ce a realizat în toţi aceşti ani împreună cu soţul ei, Valeriu. Este mulţumită de cei doi copii pe care îi are, de casa şi gospodăria pe care şi-au ridicat-o prin muncă asiduă. Este mulţumită şi în plan profesional. Are o profesie nobilă, ajută oamenii şi se simte satisfăcută atunci cînd pacienţii îi spun un mare mulţumesc pentru ceea ce face. „Trebuie să-ţi placă lucrul pe care-l prestezi, să-l faci din suflet şi atunci ai satisfacţii mari de la rezultatele pe care le obţii”, a remarcat Rodica Doina.
De ziua ei, îşi doreşte, în primul rînd, sănătate ei şi familiei, rudelor, prietenilor şi celorlalţi oameni, pentru că sănătatea este cel mai important lucru în viaţa fiecăruia. Celelalte lucruri le dobîndeşti pe parcurs, susţine Rodica Doina. Cea mai mare speranţă a ei sînt copiii şi îşi doreşte nespus de mult ca fiica ei să ajungă acolo unde visează.
 
luna iulie, tatiana lazăr, eudochia viziru, rodica doinaCel mai mult îşi doreşte să trăiască clipe comune cu copiii ei
Pentru Eudochia Viziru, şefa Direcţiei economie şi reforme, ziua de naştere este, în primul rînd, un prilej de întîlnire cu cei apropiaţi, este un prilej de a se afla în cercul celor mai dragi persoane.
“Am o familie bună, sănătoasă, cu copii realizaţi şi pregătiţi profesional. Este important că îmi sînt copiii sănătoşi, au familii bune şi activează în domeniul pe care şi l-au ales”, ne-a spus dînsa cu vădită mîndrie.
Acum, de ziua ei, îşi doreşte cel mai mult să-i fie sănătoasă familia. Şi mai are un vis. “Mi-aş dori să avem posibilitatea să fim cît mai mult împreună şi să ne bucurăm cu toţii de clipele petrecute alături unii de ceilalţi”, s-a destăinuit Eudochia Viziru
De-a lungul anilor, dînsa a înregistrat multe realizări, atît personale, cît şi profesionale. Peste tot unde a activat a reuşit să facă faţă tuturor sarcinilor pe care le-a avut. Nu este de mirare că şi în zi de sărbătoare personală e cu gîndul la muncă, vrea ca buna dispoziţie s-o însoţească mereu în aspect profesional. Nu renunţă la ceea ce consideră vital pentru ungheneni, pentru raion în general. “Îmi doresc ca şi de acum înainte să fac faţă tuturor sarcinilor, să pot contribui cît mai mult la promovarea imaginii Ungheniului şi la ridicarea potenţialului economic. La ora actuală,  autorităţile publice locale sînt deschise pentru investitorii străini”, a accentuat şefa Direcţiei Economie şi Reforme.
Eudochia Viziru a fost în permanenţă şi rămîne un promotor fervent al sectorului neguvernamental, al activismului civic. Ideile îi vin una după alta şi nu se lasă pînă nu le aplică în practică. Aşa este ea, protagonista lunii iulie din acest an.
 
Natalia Chiosa
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *