UPDATE 17:30 | Iurie Toma – noul președinte al raionului Ungheni

iurie toma presedintele raionului Ungheni
Iurie Toma, presedintele raionului Ungheni

UPDATE 17:30 | Noul președinte al raionului Ungheni este Iurie Toma, reprezentantul PLDM. Cei trei vicepreședinți sînt: Iulia Pancu (PD), Petru Langa (PD) și Anatol Arhire (PL).
UPDATE 11: 37 | Preşedintele şedinţei, Alexandru Ciuvaga, a declarat şedinţa închisă.
UPDATE 11:33 | Iurie Toma îi mulţumeşte Ludmilei Guzun, fost vicepreşedinte de raion pe listele AMN, în prezent membră PLDM, pentru activitatea sa. Ludmila Guzun, la rîndul ei, declară: “Consider că această şedinţă este una istorică. Ungheniul a fost totdeauna în frunte, atunci cînd a fost vorba de democraţie. Azi a mai demonstrat odată că e aşa”.
Vicepresedintii raionului Ungheni Iulia Pancu Petru Langa Anatol Arhire
Vicepresedintii raionului Ungheni: Iulia Pancu, Petru Langa, Anatol Arhire




UPDATE 11:30 | Se propun la funcţia de vicepreşedinţi: Iulia Pancu,şefa Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport Ungheni (PD) – se votează unanim; Petru Langa, fost vicepreşedinte de raion (PD). Se votează unanim. Anatol Arhire, fost vicepreşedinte de raion (PL) – se votează unanim.
UPDATE | 11:25 Preşedintele Ion Harea, felicită consilierii şi pe Iurie Toma pentru decizia luată. Propune să meargă împreună pentru a transmite biroul şi cheile de la birou. Mihai Burlacu, primar de Zagarancea (PLDM) îi mulţumeşte lui Ion Harea, în numele foştilor primari din legislature 2007-2011 pentru susţinerea care le-a acordat-o. Preşedintele nou-ales, Iurie Toma, îi mulţumeşte predecesorului său, Ion Harea, pentru activitatea sa şi declară că toate cele începute de fosta conducere a raionului vor fi continuate.


UPDATE 11:20 | Liberal-democratul Iurie Toma este ales preşedinte de raion cu 21 de voturi ale consilierilor PLDM, PD, PL si al celui independent.
UPDATE 11:20 | S-a propus alt preşedinte al şedinţei. Comuniştii nu sînt în sală. Unanim a fost ales Alexandru Ciuvaga (PLDM). Se aprobă din nou ordinea de zi – unanim. Prima chestiune: alegerea preşedintelui raionului. Este propus Iurie Toma, liderul local al PLDM, la funcţia de preşedinte al raionului. Se dă citire acordului de creare a alianţei fortelor democratice din Ungheni. Iurie Toma declară: se exclude orice alianţă cu PCRM.
UPDATE 11:10 | Caz haios. Pentru a închide şedinţa e nevoie de preşedintele şedinţei, Efim Medviţchi (PCRM) care a plecat şi acum este căutat.
UPDATE 10:50 | Liderul fracţiunii PCRM, Haralambie Chirilov, cere o pauză de trei zile.
UPDATE 10:35 | Haralampie Chirilov, reprezentantul fracțiunii PCRM a anunțat o pauză de 15 minute. Toți consilierii comuniști au părăsit sala.
UPDATE 10:30 | Toți cei 35 de consilieri sînt în sală. În curînd începe Consiliului raional Ungheni.
UPDATE 10:25 | La această oră în Sala de ședințe a Consiliului raional Ungheni se află doar zece consilieri. Toți reprezintă PCRM.
Expresul.com transmite live text şedinţa Consiliului raional Ungheni din 21 iulie, ora 10.00
Ordinea de zi:
Alegerea preşedintelui raionului
Alegerea vicepreşedinţilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *