La sfîrşit de toamnă, o nouă grădiniţă

grădiniţă, copii, Emilia Cucuruzac, social, ungheniDeschiderea grădiniţei de pe strada Porumbescu se amînă. Nu va mai avea loc pe 1 septembrie, ci pe 1 noiembrie. Lucrările de reparaţie sînt deja pe sfîrşite. “Au mai rămas puţine de făcut, însă cea mai mare problemă cu care ne confruntăm la moment este lipsa mobilierului”, a subliniat directoarea  Emilia Cucuruzac, numită în această funcţie la 18 aprilie curent. Deocamdată, e mai mult şefă de şantier decît manager. “Un director de grădiniţă trebuie să cunoască nu doar domeniul educaţional, ci şi altele, căci într-o asemenea instituţie este mereu ceva de reparat, ceva de obţinut”, a remarcat dînsa.
De notat că pentru achiziţionarea mobilierului respectiv este nevoie de o sumă impunătoare, peste 1 milion de lei. La ora actuală, se munceşte intens pentru a identifica sursele de finanţare. „Domnul primar Alexandru Ambros s-a implicat activ în rezolvarea problemei. Sperăm să reuşim”, a spus Emilia Cucuruzac.
Între timp, se lucrează şi la definitivarea statutului unei asociaţii obşteşti ce va activa pe lîngă grădiniţă. Astfel, posibilitatea de a elabora proiecte şi a obţine finanţări va fi mult mai mare.
Grădiniţa este prevăzută pentru 320 de copii. Şi primăria, şi conducerea instituţiei dau asigurări că va fi una model nu doar pentru oraşul Ungheni, ci şi – de ce nu? – pentru Republica Moldova.
Reamintim că anterior, în utlimul deceniu, în edificiul respectiv a activat şcoala primară “Spiridon Vangheli”. Pentru că numărul preşcolarilor a crescut, iar grădiniţele existente erau supraaglomerate, s-a decis să se revină la genul de activitate iniţial, adică edificiul respectiv să fie folosit, ca la începuturi, pentru grădiniţă.
Graţie unor proiecte importante, care au adus după sine finanţări de peste 2 milioane de euro, edificiul a cunoscut o reparaţie capitală, rămînînd intacţi doar pereţii.
Peste cîteva luni, aici se vor auzi din nou glasuri de copii. “Ne dorim cu tot dinadinsul să organizăm o deschidere a grădiniţei ca de zile mari”, a subliniat Emilia Cucuruzac


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *