În Letonia, graţie unui acord de colaborare

Letonia, tineri, Ungheni, vizită,Tinerii ungheneni au revenit acasă din Auce, Letonia, unde au participat, în perioada 4-9 iulie, în cadrul unui proiect internaţional cu genericul: „Activitatea creativă a tinerilor în cunoaşterea mediului”. Au revenit cu numeroase impresii şi noi cunoştinţe.
Potrivit conducătoarei delegaţiei, Valentina Gonţova, organizatorii au elaborat un program interesant, cu numeroase activităţi, printre care: excursii, laboratoare de creaţie. Astfel, tinerii ungheneni au avut posibilitatea să viziteze locuri absolut impresionante din Letonia. Printre acestea: parcul din Tervete, palatul Lielauce, care este o adevărată rezervaţie naturală, castelul ducelui Rundale cu arhitectura sa originală, palatul Lielauce. S-au plimbat pe străzile oraşelor Auce şi Bauske.
O surpriză de proporţii a fost vizita în oraşul Iurmala, unde au loc renumitele festivaluri „Iurmala”, „Iumorina”, „Novaia Volna”.  În plus, oraşul este situat pe malul Mării Baltice, astfel că tinerii au avut posibilitatea să se scalde în mare şi să se bronzeze. Aceste momente, cu siguranţă, le vor rămîne pentru mult timp în memoria liceenilor din Ungheni.
Totodată, ei au avut parte şi de muncă în laboratoarele de creaţie. Aici au învăţat multe lcururi interesante în ceea ce priveşte floristica, decupajele, încrustarea în lemn, ceramica. Lucrările pe care le-au făcut le-au luat cu ei. Au cu ce se lăuda atît părinţilor, cît şi prietenilor.
Unghenenii au participat activ şi la zilele sportului, muzicii, le-au prezentat semenilor lor din Letonia, Lituania, Rusia cîntecele şi dansurile moldoveneşti.
A fost o deplasare pe cinste. Acţiunea respectivă se încadrează în şirul de evenimente, prevăzute de Acordul de colaborare semnat între autorităţile oraşului Ungheni şi ale oraşului leton Auce în vara anului trecut.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *