FOTO | Nou în practica infracţionalităţii transfrontaliere: în locul saboţilor de frînă – pachete cu ţigări

ţigări, postul vamal, Sculeni, autoturisme
Imagine: customs.gov.md

În ultimele 48 de ore la pista de control „ieşire autoturisme din RM”  a postului vamal Sculeni din cadrul  Biroului vamal Ungheni, controlul vamal-grăniceresc a depistat mai multe cazuri de încălcare a regulilor vamale, în special ascunderea în unităţile de transport a produselor de tutungerie. În goana după profit, şoferii „inventează” fel de fel de şmecherii, mai nou autoturismele conduse pe drumurile naţionale se deplasau neavînd frînă la roţile din spate, locul fiind burduşit cu pachete de ţigări.
ţigări, postul vamal, sculeni, autoturisme, şoferi
ţigări, postul vamal, sculeni, autoturisme, şoferi
ţigări, postul vamal, sculeni, autoturisme, şoferi
La această metodă dubioasă au apelat 2 locuitori satului Gherman şi satului Sculeni, conducători a unor  autoturisme de aceeaşi marcă „Ford Sierra” înmatriculate în Ungheni. În suporturile pentru frînă a roţilor din spate a autoturismelor  au fost depistate ţigări „Monte Carlo Red”, care nu au fost declarate şi prezentate controlului vamal. Aceeaşi acţiune, care contravine legislaţiei vamale, a fost curmată de vameşi şi grăniceri în cazul unui „Renault 21″condus de un locuitor al satului Sculeni, care a plasat în locul frânelor roţilor din spate pachete de ţigări marca „Winston Blue”.
Un locuitor al unui sat românesc din zona limitrofă Republicii Moldova a mers pe calea „clasică”. La pista „ieşire autoturisme din RM”  a postului vamal Sculeni, la verificarea autoturismului „Dacia”, înmatriculat în oraşul Iaşi în banchetele din faţă au fost depistate 53 pachete de ţigări „Plugarul” şi 84 pachete de ţigări „Monte Carlo Blue”; 21 pachete ţigări „Winston Blue” se aflau în roata de rezervă a autoturismului.
Portbagajul unui autoturism de marca „Mazda 6″ condus de un cetăţean al Ucrainei, locuitor al capitalei Kiev, a servit ascunziş pentru8 butelii cu aer comprimat şi 874 bile pentru pistol cu aer comprimat, nedeclarate şi neprezentate controlului vamal.
Pe cazurile descrise organul constatator a întocmit procese-verbale cu privire la contravenţii, faptele fiind calificate conform art.287 al.10 Cod Contravenţional. Produsele de tutungerie au fost reţinute în vederea confiscării,  iar obiectele depistate în autoturismul ucraineanului au fost ridicate pentru a stabili din care categorie de muniţii fac parte.
Sursa: Serviciile presă a Serviciului Vamal şi Serviciului Grăniceri


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *