FOTO | Euroregiunea “Siret-Prut-Nistru”: Un pas important spre o comunicare mai eficientă, spre realizarea unor noi proiecte transfrontaliere

proiect, conferinţă, Siret, Prut, Nistru, Euroregiune
Pe 25 iulie, la Chişinău şi la Iaşi a avut loc lansarea simultană a Proiectului „Reţeaua de Cooperare  IT a Euroregiunii “Siret-Prut-Nistru”.
De acest proiect vor beneficia două consilii judeţene şi 178 de primării din România, precum şi 18 consilii raionale şi 489 de primării din Republica Moldova. Proiectul urmărește consolidarea infrastructurii logistice a Euroregiunii “Siret-Prut-Nistru”, în scopul dezvoltării capacităţilor de elaborare şi implementare ulterioară a proiectelor transfrontaliere comune.
proiect, conferinţă, Siret, Prut, Nistru, Euroregiune
În urma derulării proiectului se aşteaptă ca 50 de persoane din administraţia publică să fie specializate în utilizarea echipamentului de reţea. Mai mult, se urmăreşte înfiinţarea a 21 de centre de cooperare, în fiecare centru administrativ-teritorial de reşedinţă a membrilor Euroregiunii “Siret-Prut-Nistru”.
proiect, conferinţă, Siret, Prut, Nistru, Euroregiune
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 şi va fi implementat pe durata a 14 luni. Valoarea acestuia este de 161.000 de euro.
Evenimentul de lansare de la Chişinău s-a desfăşurat în Sala Roz a Hotelului “Codru” şi i-a avut drept invitaţi pe reprezentanţii consiliilor raionale din Euroregiune şi ai mass-media. La Iaşi, lansarea a avut loc în Sala Galbenă a Prefecturii, la eveniment fiind prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Iaşi, ai Prefecturii, ai mass-media.
proiect, conferinţă, Siret, Prut, Nistru, Euroregiune
A fost iniţiată o conferinţă video cu reprezentanţii Asociaţiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. Cei prezenţi la eveniment şi-au exprimat certitudinea că proiectul se va bucura de rezultate frumoase, fiind un pas important spre o comunicare mai eficientă, spre realizarea unor noi proiecte transfrontaliere.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *