FOTO | „Allons enfants de la Patrie…”. Încă două obiecte reabilitate cu ajutorul francezilor

Valea Mare, francezi, AO Degeţel, Phillippe Chaudier, proiect, UngheniMare sărbătoare a fost la Valea Mare pe 15 iunie curent. Satul şi-a luat rămas bun de la cei pe care a dovedit să-i îndrăgească – un grup de tineri francezi, veniţi aici pentru a da o mînă de ajutor la reparaţia blocului alimentar al Gimnaziului „Andrei Chivriga” şi sălilor pentru o grupă de la grădiniţa din localitate.
„Veţi rămîne în inimile noastre, iar numele voastre vor fi înscrise pe o placă ce o vom instala aici”, li s-a adresat oaspeţilor primarul Galina Varvariuc. Pentru al doilea an consecutiv, la Valea Mare vin şi muncesc tineri francezi. Vin, graţie insistenţei şi implicării AO „Degeţel”, condusă de omul de afaceri Philippe Chaudier, cetăţean de onoare al oraşului Ungheni.
„Philippe Shaudier a adus la Ungheni nu doar bani, ci o schimbare de mentalitate. Prin implicarea şi entuziasmul dînsului i-a făcut pe moldoveni să fie mai harnici”, avea să remarce preşedintele în exerciţiu al raionului, Ion Harea, prezent şi dînsul la eveniment.
Valea Mare, francezi, AO Degeţel, Phillippe Chaudier, proiect, Ungheni
„Proiectul realizat este atît în beneficiul comunei Valea Mare, cît şi al copiilor”, a subliniat Galina Gheorghiţă, şef adjunct al Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport, menţionînd, totodată, că a rămas plăcut surprinsă de ceea ce s-a făcut aici în doar două săptămîni.
Valea Mare, francezi, AO Degeţel, Phillippe Chaudier, proiect,
Dar s-au făcut multe, fiind reabilitate, în proporţie de 80%, două obiecte foarte necesare comunităţii. Au fost schimbate geamurile, uşile, sistemul electric, s-a zugrăvit, s-a vopsit. „Satul avea nevoie de aceste obiecte. Proiectele noastre au fost realizate excelent, cu zero greşeli”, a menţionat, vădit satisfăcut, Philippe Chaudier. Dînsul a dat asigurări că acestea vor fi duse la bun sfîrşit. E un angajament personal, a opinat omul de afaceri.
Valea Mare, francezi, AO Degeţel, Phillippe Chaudier, proiect, Ungheni
De notat că tot ceea ce s-a făcut la Valea Mare nu ar fi fost posibil fără Organizaţia franceză „Auteuil Internationale”, care este prezentă deja al patrulea an consecutiv în raionul Ungheni, venind aici, cu grupuri de tineri, în fiecare vară, pentru a contribui la reabilitarea unor obiecte importante din satele noastre. Partea franceză îşi asumă şi toate cheltuilelile, care ajung la cifre cu cîte cinci zero-uri.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *