FOTO | Alegerea preşedintelui raionului – în termeni rezonabili

consiliu raional, ungheni, consilieri, şedinţaDeşi fusese stabilită ordinea de zi a primei şedinţe a noului consiliu raional, prin care se preconiza  alegerea preşedintelui raionului, dar şi a vicepreşedinţilor, consilierii au decis să amîne discuţiile la acest subiect pentru… Data nu a fost concretizată. S-a menţionat doar: pe un termen rezonabil.
Totul s-a limitat la înmînarea legitimaţiilor de consilier. Evenimentul s-a produs pe 30 iunie şi au participat la el 33 de consilieri din cei 35 aleşi. Reprezentantul Comisiei Electorale Centrale, Alexandru Semionov, a anunţat decizia Judecătoriei despre legitimitatea alegerilor şi validarea mandatelor de consilier. În aplauzele celor prezenţi, au fost înmînate legitimaţiile de rigoare. Oficialul chişinăuean  a ţinut să menţioneze că din actualul consiliu fac parte şi cîţiva foşti deputaţi. „Să aplicaţi toate bunele practici din Parlament în activitatea dumneavoastră locală”, li s-a adresat dînsul.
Preşedintele Consiliului electoral raional, Vasile Mănăscurtă, a remarcat, la rîndul său: „Ar fi de dorit ca aceşti foşti deputaţi să lucreze  mai bine ca în Parlament, că noi cunoaştem cum se lucrează acolo”.
consiliu raional, Ungheni, consilieri, şedinţă, preşedinte
Şedinţa a fost condusă de cel mai în vîrstă consilier, Efim Medviţchi (PCRM). Au luat cuvîntul reprezentanţii tuturor celor patru formaţiuni politice care au reuşit să acceadă în noul consiliu raional. Petru Langa (PD) a subliniat că actuala componenţă a consiliului este capabilă să continue cele începute, iar Haralambie Chirilov (PCRM) şi-a exprimat speranţa că va exista o mai bună conlucrare între noii consilieri. „În următorii patru ani, consiliul să aibă o traiectorie a evoluţiei lucrurilor şi nu o involuţie a celor începute”, a menţionat şi Anatol Arhire (PL). „Consiliul Raional trebuie să înceapă să muncească chiar de azi, fiindcă lumea aşteaptă, iar noi am făcut promisiuni şi trebuie să le respectăm, astfel ca după patru ani să aibă de cîştigat doar oamenii”, a subliniat şi Iurie Toma (PLDM).
consiliu raional, Ungheni, consilieri, şedinţă, preşedinte
La aceeaşi şedinţă a fost anunţată şi constituirea fracţiunilor: PCRM – din 14 membri, preşedinte Haralambie Chirilov; PLDM – din 12 membri (inclusiv candidatul independent Natalia Chirinciuc-Munteanu), preşedinte Iurie Toma; PD – din 6 membri, preşedinte Sergiu Caţer.
consiliu raional, Ungheni, consilieri, şedinţă, preşedinte
Data următoarei şedinţe va fi anunţată suplimentar.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *