FOTO | Au primit binecuvîntarea Judecătoriei. La muncă, aleşi ai poporului!

Sedinta consiliului orasenesc Ungheni primar
Ungheniul are un primar şi un consiliu legitim. Preşedintele Consiliului electoral al circumscripţiei electorale raionale Ungheni, Vasile Mînăscurtă, a dat citire deciziei Judecătoriei Ungheni privind confirmarea legalităţii alegerilor şi validitatea mandatului primarului şi al consilierilor. Evenimentul s-a produs pe 29 iunie, în cadrul şedinţei consiliului orăşenesc.
Primul care a primit legitimaţia a fost primarul Alexandru Ambros. «Cetăţenii oraşului Ungheni au investit foarte multă încredere în cei pe care i-au ales: şi în primar, şi în consilieri. Trebuie să fim mîndri, dar şi foarte responsabili de acest vot de încredere. La fel ca şi în mandatul precedent, voi depune toate eforturile ca să transpun în viaţă programul meu electoral», a subliniat Alexandru Ambros, exprimîndu-şi, totodată, încrederea că va avea o conlucrare foarte bună cu noul consiliu orăşenesc. «Împreună vom soluţiona problemele oraşului», a subliniat dînsul. Primarul a dat asigurări că va pune în prim-plan interesele oraşului, interesele cetăţenilor şi nicidecum interesele personale, de grup sau de partid.
Rînd pe rînd, au primit mandate şi consilierii nou-aleşi. Reprezentantul Partidului Comuniştilor, Ilie Ciocanu, a transmis mulţumiri alegătorilor care şi-au dat votul pentru consilierii actuali, asigurînd asistenţa că atît el, cît şi colegii săi, vor fi la înălţimea aşteptărilor unghenenilor. «Sper că în actualul consiliu vom avea o conlucrare mai bună decît în consiliul precedent», a mai spus dînsul.
Reprezentantul Partidului Democrat, Petru Langa, a declarat că poziţia consilierilor democraţi va fi una constructivă, astfel ca să fie asigurată realizarea promisiunilor făcute în campania electorală. «Sînt sigur că actualul Consiliu va contribui la dezvoltarea comunităţii, ca ziua de mîiine să fie mai bună decît ziua de azi», a subliniat dînsul.
Deja au foct constituite trei fracţiuni: a PCRM – din 13 consilieri, preşedinte Ilie Ciocanu ; a PLDM – cu 8 consilieri, preşedinte Vasile Bînzaru; a PDM – cu 4 consilieri, preşedinte Petru Langa. În afara fracţiunilor a rămas consilierul independent Eduard Bejenaru şi consilierul liberal Natalia Rotaru.
Vasile Mînăscurtă le-a urat noilor aleşi locali o activitate transparentă, ca lumea să ştie cu ce se ocupă, cum lucrează. «Să nu tragem cu obrazul atunci cînd ne vor veni delegaţii din diferite ţări, să ne mîndrim cu oraşul Ungheni», a remarcat dînsul, atenţionîndu-i să nu uite de promisiunile pe care le-au făcut.
Şedinţa a fost condusă de cel mai în vîrstă consilier – Nina Coroli (PCRM), iar la final au ciocnit cu toţii cîte o cupă de şampanie.
primar Sedinta consiliului orasenesc Ungheni
primar Sedinta consiliului orasenesc UngheniIlie Ciocan Sedinta consiliului orasenesc Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *