Dezvăluiri: EL Radu – mai sincer ca niciodată


EL Radu, interpret, interviu
Imagine: showwbiss.md

1. Multă lume se intreabă cine este EL Radu, care este adevăratul prenume şi de ce anume EL Radu şi nu altfel?
– EL Radu e un tînăr brunet, cu 24 de ani recent împliniți, romantic, visător, dar totodată poate cel mai realist om de pe Terra, care iubește Frumosul. Dimineața îl poți găsi în emisie la radio, după masă admirînd liniștea în parc sau lucrînd la vreo piesă la studiou, iar seara îl vei găsi pe net. Mult am ales pînă am hotărît că voi fi „EL Radu” , ar exprima Un Radu Hotărît, care mereu merge pînă la capăt, necătînd la obstacole, or viața nu e o șosea asfaltată și chiar AM ÎNVĂȚAT să găsesc puteri pentru a mă ridica atunci cînd, din păcate, mai cad… Adevăratul prenume e, respectiv, Radu, și cred că alt nume nu mi s-ar potrivi. Merci mamei, care a ales numele, după ce a auzit piesa aia legendară „Radu Mamei” .
2. Cine te-a îndrumat pe calea muzicii pentru prima dată?
Cînt de la o vîrstă tare fragedă: aveam vreo 3 ani cînd am ieșit prima dată pe scena Casei de Cultură din localitatea Chirileni, r-nul Ungheni. A fost tare funny, eram mic de statură, dar lumea mă primise tare deschis, cel puțin așa afirmă martorii la acel eveniment legendar :)) Părinții m-au îndrumat mereu, cel puțin pînă la facultate, după care totuși am luat totul pe capul meu… Singur am învățat meseria respectivă…
3. Ştim cu toţii ca EL Radu scrie şi texte, dar nimeni nu ştie cine a fost pentru tine de la început muza pentru a compune?
Bună întrebare… Iubesc la nebunie sa fiu Îndrăgostit…şi urăsc atunci cînd sufăr…dar, paradox, cînd sufăr, am parte poate de cea mai mare masă de inspirație și pot compune versurile pentru o piesă în jumătate de oră, practic într-o suflare. Mă rog, muze au fost și…sînt, respectiv, chiar dacă EA nu știe sau nu vrea să mai știe acest lucru…
4. Din toate piesele pe care le ai la moment, cărei piese ai dori să-i dedici un album?
Am 14 piese la activ, dar din ele, 5 la sigur nu vor intra în albumul de debut. Vă spun de ce, poate că piesele astea 5 joacă un rol important pentru mine, dar totuși se observă diferența dintre calitatea pieselor ce le-am lansat pe parcurs și piesele de la începuturi 🙂
5. Dacă ai avea ocazia să faci un duet cu un interpret de la noi, cu cine ai dori să fie acest duet şi ce fel de stil de piesă ai dori?
„EL Radu Project” e un proiect Solo, dar nu neg că vor fi piese și în feat. De exemplu, am propus unor colege de breaslă de aici de la noi, să facem o piesă pentru sărbătorile de iarnă, așa cum a făcut la începutul lui 2011 Keo cu Alexandra Ungureanu. Chiar dacă mai avem ceva timp pînă atunci, au acceptat toate interpretele cu care am discutat ideea aceasta, vedem deja cu cine va ieși piesa în duet.
6. Pe cînd să ne aşteptăm de la EL Radu la primul album?
Împreună cu colegul meu de echipă, sound-producătorul Ivan „The Jazzman” Linkovski, mai scoatem pe parcursul acestui an încă vreo 2 piese… și cu ajutorul producătorului meu din Singapore, Ana Ciochină, vom lansa pînă la sfîrșitul lui 2011 albumul de debut. Dacă 2012 totuși va fi anul Apocalipsei, mă voi simți împăcat că am lansat și eu albumul de debut :)).
7. Ştim cu toţii că curînd începi filmările la primul videoclip, de ce ai ales anume să filmezi la piesa „Tell me why”?
Pentru că…piesa asta e mai mult decît o simplă piesă… În piesa asta îmi cînt o bună parte a vieții mele, plus e un stil al muzicii ce mă reprezintă. Sînt un Taur Romantic, chiar dacă recunosc cu greu acest lucru… 🙂 Chiar și în clip o să dau toate emoțiile afară din mine… o să trăiesc la maxim piesa și în clip, așa că așteptați, nu a mai rămas mult 😉 În premieră ONLINE, clipul va putea fi vizualizat pe www.elradu.com pe www.djslife.net si pe www.showbiss.md , un mare merci lui Alex Murug, web designerul meu și Promoterul ONLINE, pentru faptul că e și el alături 😉
8. Ca orice interpret ai o mulţime de fani, ai fost surprins vreodată de un fan sau de fani cu ceva şocant?
Da, îmi reamintesc de un concert la Cahul… După evoluare, se apropie o domnișoară și îmi spune că seara pleacă la studii peste hotare și vrea acum un răspuns. Eu nu am înțeles despre ce este vorba, iar ea îmi spune că vrea să fie prietena mea. A fost tare. Sincer, chiar nu știam cum să reacționez, mai ales că eram într-o relație atunci :), plus eu nu sînt genul de bărbat fustangiu, urăsc asta, chiar dacă multă lume afirmă că dacă ești om public, respectiv, interpret, poți avea orice fată . E total greșit. Sînt o fire nobilă și fidelă.
9. În afară de videoclip cu ce mai doreşti să ne mai uimeşti şi în acest an?
Crede-mă, la mine toate planurile apar peste noapte . Îmi aștept producătorul din Singapore, care sper cu toată inima să reușească să ajungă la lansarea clipului, care va fi în sezonul estival. Concerte peste hotare…asta da, la sigur va fi, chiar pînă în toamnă. Noi colaborări? Nu cred… mă înțeleg prea bine cu Ivan, colegul meu de echipă. Așa că…vedem.
10. Ce mesaj are EL Radu pentru fanii săi?
Merci pentru faptul că ascultați piesele mele, că sînteți cu sufletul alături de mine, sper să nu vă dezamăgesc niciodată. Cu drag de voi, EL Radu.
Sursa: ShowwBiss


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *