Colegiul Naţional de Grăniceri şi-a luat rămas bun de la cea de-a III promoţie

grăniceri, absolvenţi, diplome, Ungheni
Imagine:border.gov.md

După doi ani de studii, călăuziţi de profesori şi susţinuţi de părinţii lor, 47 de fete şi băieţi, absolvenţi ai promoţiei a III-a din cadrul Colegiului Naţional de Grăniceri au primit astăzi felicitări pentru efortul şi abnegaţia depusă în timpul anilor de studii.
Ceremonia solemnă a avut loc în Piaţa Primăriei oraşului Ungheni, unde au fost înmînate diplomele de studii medii de specialitate şi acordate gradele primare de subofiţeri de către Directorul General al Serviciului Grăniceri, Roman Revenco, în prezenţa oaspeţilor de onoare, părinţilor, rudelor şi prietenilor care, şi ei, au venit cu mesaje de felicitare adresate tinerilor grăniceri cu aceast prilej.
Adresîndu-se proaspeţilor subofiţeri, domnul Roman Revenco a făcut referinţă la marea responsabilitate pe care şi-o asumă fiecare întru asigurarea securităţii la frontieră, îndemnîndu-i să aplice în practică toate cunoştinţele acumulate în perioada de studii, spre a deveni buni profesionişti şi adevăraţi patrioţi ai Republicii Moldova.
În acest context, absolvenţii care s-au distins prin rezultate deosebite la învăţătură şi comportament exemplar au fost premiaţi cu diplome de merit şi insigne „Eminent al instruirii”.
După încheierea părţii festive, publicul prezent la ceremonie a avut parte de un program muzical interpretat de către tinerii grăniceri – laureaţi ai mai multor concursuri muzicale şi Orchestra militară a Direcţiei Regionale Ungheni.
Totodată, oaspeţii au savurat cu plăcere programele demonstrative executate de către discipolii colegiului, printre care episoade din activitatea patrulelor mobile pe sectorul “verde” al frontierei de stat, atît în procesul reţinerii infractorilor, cît şi a mărfurilor de contrabandă.
La finalul festivităţii, absolvenţii şi-au luat rămas bun de la drapelul de luptă şi au imortalizat primul pas în cariera lor militară printr-o fotografie în grup.
Sursa: Serviciul de Grăniceri al Republicii Moldova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *