Cei mai iubiţi dintre primari

primar, ion mardari, morenii noi, politicIon MARDARI, primar de Morenii Noi
A fost ales, pentru prima oară primar de Morenii Noi, cu patru ani în urmă, fiind, pe atunci, cel  mai tînăr primar din raion. Avea doar 33 de ani. A candidat independent şi a reuşit să cucerească inimile majorităţii populaţiei din comună. A doua oară a candidat pe listele Partidului Democrat şi a reuşit cea mai frumoasă performanţă din raion – 81,41% pentru el, din primul tur, şi 7 mandate (din 9 posibile) în consiliul local pentru formaţiunea pe care o reprezintă.
Ion Mardari s-a născut la 29 mai 1974. Este profesor de muzică şi, pînă a fi ales primar, a lucrat director de gimnaziu. A reuşit să soluţioneze, în primul său mandat de primar, numeroase probleme ale comunei, fapt pentru care oamenii i-au acordat, în număr mare, votul lor de încredere.
primar, politic, iurie stoica, chirileni Iurie STOICA, primar de Chirileni
Acum patru ani a candidat independent şi a reuşit să obţină primul său mandat de primar. Pe 5 iunie a candidat din partea PLDM şi din nou a reuşit, acumulînd, chiar din turul I,  78,73% din sufragii. Formaţiunea pe care o reprezintă a obţinut, în consiliul local din Chirileni, 7 mandate din 11 posibile.
Iurie Stoica s-a născut la 17 ianuarie 1968, este de specialitate agronom. Pînă a fi ales primar, a lucrat în domeniul agriculturii. Sătenii îl respectă, în primul rînd, pentru că este un mare gospodar şi un exemplu pentru foarte multă lume. Este insistent şi ştie să ceară atunci cînd e vorba de soluţionarea unei probleme a satului.


 
primar, politic, valeriu negară, agronomovcaValeriu NEGARĂ, primar de Agronomovca
Chiar de la prima sa încercare de a obţine funcţia de primar, a obţinut un succes fulminant. Dînsul a acumulat 73,77% din sufragii, iar formaţiunea pe care o reprezintă – PCRM – a obţinut în consiliul local 8 mandate din 9 posibile.
Valeriu Negară s-a născut la 20 iulie 1957. Este de specialitate tehnic mecanic şi a lucrat o perioadă îndelungată, în calitate de brigadier de tractoare la SRL “Agrosfera BM”, apoi manager la ConsumCoop Pîrliţa. Lumea îl cunoaşte foarte bine, pentru că este originar din Agronomovca. Anume datorită calităţilor sale umane oamenii i-au acordat votul lor de încredere, punîndu-şi mari speranţe în el.
primar, politic, ana decusar, cetireniAna DECUSAR, primar de Cetireni
Este cel mai experimentat primar, la ora actuală, din raionul Ungheni, avînd în spate deja două mandate. A fost realeasă, pentru a treia oară consecutiv, cu 73,44% din voturi. Ana Decusar a candidat, cu 8 ani în urmă, pe listele AMN, după care s-a reorientat spre Partidul Comuniştilor şi din nou a obţinut victoria. Pe 5 iunie, fiind deja pe listele PLDM, repurtează o nouă victorie, a treia la număr. Formaţiunea pe care o reprezintă la ora actuală a obţinut în consiliul local majoritatea mandatelor – 8 din 11 posibile.
Ana Decusar s-a născut la 28 octombrie 1963, este licenţiată în drept economic. Pînă a fi aleasă primar, a condus, timp de cinci ani, o întreprindere agro-alimentară. Este energică, ştie ce vrea, ştie să-şi mobilizeze forţele şi să meargă încet, dar sigur, spre scopul pe care îl are. Iar oamenii apreciază asemenea calităţi.
primar, politic, vasile casian, sculeniVasile CASIAN, primar de Sculeni
A fost propulsat în funcţia de primar de Sculeni, cu patru ani în urmă, de către Partidul Social-Democrat, care însă nu a ştiut cum să-l menţină alături. La scurt timp de la apariţia PLDM pe scena politică a Republicii Moldova, dînsul aderă la formaţiunea respectivă, fiind unul dintre cei mai activi membri ai ei. La 5 iunie, locuitorii comunei Sculeni i-au încredinţat mandatul de primar pentru a doua oară consecutiv, scorul fiind unul foarte bun – 70,05%. Formaţiunea pe care o reprezintă, PLDM, a obţinut în consiliul local 10 mandate din 15 posibile.
Vasile Casian s-a născut la 1 ianuarie 1970. Este de specialitate profesor de fizică. Inteligenţa, energia, deschiderea către nou sînt principalele sale atu-uri, care-l ajută în permanenţă în obţinerea unor succese remarcabile.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *