Bodrugii din Condratesti amana alegerile

satul condratesti ion bodrug alegeri locale
Imagine: inprofunzime.md

Desi legislatia prevede ca cetatenii sa-si desemneze primarul localitatii prin vot maximum din turul doi, exista un sat in care turul doi „va continua” si dupa 19 iunie. In listele electorale din localitatea Condratesti s-a strecurat o greseala din cauza careea CEC a anuntat oprirea votarii.
„Vom stopa procedura de vot, din cauza unei erori tehnice. Cel mai probabil, vom organiza votarea repetata. Nu mai are sens de continuat alegerile in acea localitate. La Condratesti, cetatenii au aflat de dimineata despre eroare si din acest motiv pina in prezent au venit la vot doar cativa cetateni. In listele electorale din aceasta localitate sint inscrisi 961 de persoane”, a declarat presedintele CEC Iurie Ciocan.
In Condratesti, in primul tur de scrutin, au candidat trei persoane cu acelasi nume – Ion Bodrug, fiecare reprezentand cate un partid al AIE. Asemanarea datelor de identitate ale acestor candidati, a fost motivul opririi procesului de votare. „In buletinele de vot pentru turul doi de scrutin, din cauza unei greseli tehnice, a fost inclus Ion Bodrug – candidat din partea PD si nu cel din partea PLDM care acumulase cel mai mare numar de voturi”, a declarat Ciocan.
Sursa: inprofunzime.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *