AUDIO | Voturi cumpărate pe vin

alegeri, primar, ungheni, buletine, consiliul electoral
Imagine:mediafax.ro

Precum am anunțat anterior în 19 primării astăzi se alege capul localității. Cel mai important sector unde se desfășoară alegerile este orașul Ungheni, unde tensiunea electorală a dominat pe tot parcursul perioadei preelectorale și chiar în cele două săptămâni rezervate desfășurării turului doi de scrutin.
Au fost comandare 54638 de buletine, care au fost repartizate în toate localitățile. Este de remarcat faptul că în primăria Condrătești buletinele conțin o eroare de tipar, apărută din cauza că pentru funcția de primar au candidat 9 cetățeni dintre care trei omonimi – Bodrug Ion, de la trei formațiuni diferite. Când noaptea târziu buletinele au nimerit în primăria Condrătești, răspunzătorul a citit familia pretendentului, dar n-a atras atenție asupra înscrisului incorect al partinității. Gafa a fost descoperită numai azi dimineață și lucrurile au stat la baza unei consultări speciale la CEC, care a permis continuarea procesului de alegere, argumentul de bază fiind,  că cetățenii cunosc pe cine votează și că dacă vor parveni contestații se va lua mai târziu o decizie aparte la caz.
[audio:asteptam schimbari.mp3]
La Consiliul raional de circumscripție au parvenit sunete precum că transportul cu siglele partidelor fac incursiuni prin sate și oraș, iar într-o primărie un cetățean a scos butoiul cu vin și oferă pe gratis câte un păhărel, dacă votează candidatul său preferat. Încolo a plecat un vicepreședinte al Consiliului electoral însoțit de colaboratori ai poliției.
Acestea sunt micile detalii contrastante ale procesului electoral în Ungheni, în rest se poate de spus că la majoritatea sectoarelor de dimineață s-a înregistrat cea mai mare cotă de participare a cetățenelor, probabil din dorința de a se feri de soarele torid de astăzi. Cetățenii au spirit lucid, aleg conștienți, intră mai profund în semnificația  procesului electiv și găsesc în el unica modalitate de a veni spre instaurarea dictaturii legii și bunei cuviințe.
 
Pentru Moldova Radio Actualități
Timofei Blănaru
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *