AUDIO | I s-a aprins steaua încrederii

alegeri locale, primar, Morenii Noi, mandat
Imagine:basarabeni.ro

În alegerile locale din primul tur la Ungheni au trecut 12 primari. Pentru ei mandatul al doilea însemnă continuarea celui precedent.
Unul din cei cărui i s-a aprins steaua încrederii din partea alegătorilor este și Ion Mardari, primar de Morenii Noi. Energic, visător, romantic și-n multe privințe neasemănând cu un funcționar în accepția largă a noțiunii. E simplu în atitudine cu vârstnicii și cu copiii, comunică fără gesticulări, poate să implore, poate vorbi omului cu blândețe copleșitoare, tocmai de aceea fiind înțeles cu ușurință și urmat din convingere. L-am văzut în diferite ipostaze, chiar și din cele în care altcineva ar fi aruncat furios tunete și fulgere asupra subiectului atenționat, pe când  Ion Mardari n-a ridicat vocea mai tare decât la rugăciune. E feleșagul lui, dar în schimb energiile lăuntrice debordează din plin când este vorba de a face, de a demonstra acțiune concretă, de a pătrunde în miezul problemei. De data aceasta l-am întâlnit ocazional la Valea Mare, venise să coordoneze o întrebare cu omologul său.
[audio:Primar la al doilea mandat.mp3]
Toți cei care au trecut din primul tur au după ei o trenă de realizări importante, cum ar fi drumuri acoperite, școli reparate, grădinițe readuse la viață. Toți au demonstrat că astăzi vorba nu mai are preț, că se cere altă tactică și strategie în procesul de gestionare, pe perioada mandatului,  a unei comunități.
 
Pentru Radio Moldova Actualități
Timofei Blănaru
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *