08:30 | În 19 de primării Secţiile de votare deschise pentru alegători

alegeri locale, primării, Ungheni, turul 2, urne de vot
Imagine:adevarul.ro

Astăzi în 19 din cele 33 de primării va avea loc turul doi de scrutin pentru alegerea primarilor. Comisia electorală de circumscripție Ungheni a finalizat pregătirile în termenii prevăzuți de lege și astăzi la toate sectoarele exact la ora 7 în prezența observatorilor au fost deschise ușile și verificate urnele. Acest gest pare a fi unul strict simbolic, dar pentru a nu  provoca suspecții din partea celor cointeresați, printr-un proces verbal s-a constatat starea atributelor aflate la sectorul electoral concret, apoi s-a raportat l-a comisia raională despre rezultatele verificării și demarării procesului de votare.
În raionul Ungheni sunt peste 84 de mii de cetățeni cu drept de vot. În primul tur la urne s-au prezentat mai bine de jumătate din numărul total. Pentru astăzi specialiștii  presupun că activismul va fi scăzut cu două trei procente, ce nu va influența la rezultatele alegerilor. În orașul Ungheni au rămas în cursă Ilie Ciocanu, PCRM și Alexandru Ambros, PLDM. Conform opiniei membrilor Comisiei electorale de circumscripție confruntările teoretice au fost corecte și s-au dus de regulă pe spațiul aproape identic al platformelor electorale, dat fiind că ambii pretendenți sunt bine vizați în problemele ce-i frământă pe locuitorii urbei. Este semnificativ faptul că în toate primăriile turul doi îi are ca protagoniști pe cei mai buni, care au trecut o preselecție dură, iar aceasta oferă șanse reale satelor, comunelor să aducă în frunte cetățeni cu pregătire  necesară în administrare,pentru a nu tergiversa timpul intrării în rol.
În primul tur de scrutin au fost înregistrate patru contestații neimportante și membrii Comisiei raionale de circumscripție speră că și de data aceasta lucrurile se vor derula la nivel. La această oră  fluxul de alegători spre urne este identic cu cel din primul tur, tot atunci s-a văzut că peste zi lucrurile s-au echilibrat și raionul a depășit starea incipientă de lentoare duminicală.
Cu rezultate concrete  despre cursul electoral al zilei voi reveni în edițiile ulterioare.
Pentru Radio Moldova Actualităţi
Timofei Blănaru
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *