3350 pachete de „Winston Blue” şi două autoturisme „Opel” reţinute în vederea confiscării în ultimele 24 de ore

ţigări, pachete, autoturisme, frontiera, grăniceri,
Imagine:border.gov.md

În ultimele 24 de ore în două puncte de trecere de la frontiera moldo-română au fost contracarate două tentative de scoatere ilicită a produselor de tutungerie în număr total de 3353 pachete, ascunse în locaşuri special amenajate a unităţilor de transport, conduse de cetăţeni ai Republicii Moldova.
La pista de control „ieşire autoturisme din Republica Moldova” a punctului de trecere Sculeni, pentru efectuarea controlului de frontieră s-a prezentat un autoturism „Opel Vivaro” înmatriculat în Sângerei condus de un bărbat de 43 ani. În calitate de pasager călătorea şi soţia acestuia. La întrebarea inspectorilor dacă au careva obiecte nedeclarate sau tăinuite de controlul vamal, soţii au afirmat că nu au. În timpul efectuării controlului de rigoare, au fost depistate tăinuite în pereţii laterali stânga şi dreapta, în uşa din spate, în uşile din faţă şi în tavan 2403 pachete de ţigări marca „Winston Blue” marcate cu timbru de acciz a RM. Valoarea capturii este de 21627 lei.
Al doilea caz a fost înregistrat în punctul de trecere Leuşeni – Albiţa, la linia de control „ieşire autoturisme” a fost verificat un autoturism „Opel Meriva ”, cu numere de înmatriculare de Chişinău, care se deplasa din Republica Moldova în România. Controlului specific conducătorul auto a declarat că transportă doar lucruri personale.
În urma efectuării controlului fizic al autoturismului, au fost depistate nedeclarate şi tăinuite în spaţii special amenajate în podeaua autoturismului şi în pragurile acestuia (pe ambele părţi), 950 de pachete de ţigări „Winston Blue” marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Valoarea acestora constituie 8550 lei.
Pe cazurile date au fost întocmit procese-verbale cu privire la contravenţii cu ţigări, fapta fiind calificată conform art.287 al.10 Cod Contravenţional.
„Marfa” ascunsă a fost reţinută în vederea confiscării, iar şoferii au fost sancţionaţi cu amendă. Conform legislaţiei unităţile de transport urmează a fi confiscate, deoarece aveau la caroserii modificări special amenajate pentru ascunderea produselor de tutungerie.
Notă: La punctul de trecere Leuşeni de la începutul lunii curente au fost înregistrate 11 tentative de fraude cu ţigări. Cantitatea totală de produse de tutungerie descoperită în aceste 11 cazuri este de 11 mii 945 pachete. Respectiv, la punctul de trecere Sculeni au fost descoperite 9 încercări de trecere frauduloasă a 5251 pachete de ţigări.
Autorităţile de frontieră române în această perioadă au înregistrat doar un singur caz de tăinuire a 1 400 pachete de ţigări într-un Citroen C5 condus de un tânăr cu dublă cetăţenie, fiind sancţionat cu o amendă de 5000 lei RO, totodată confiscîndu-i şi unitatea de transport, care avea modificări structurale destinate trecerii frauduloase a ţigărilor peste frontiera de stat.
Sursa: Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *