MOŞTENIRE SOVIETICĂ: Geniştii militari au dezamorsat 627 obiecte explozibile


genişti, obiecte explozive, Armata Naţională
Imagine:evz.ro

Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat pe parcursul săptămânii precedente în diferite localităţi ale ţării 627 de obiecte explozive din perioada celui de-al doilea război mondial.
Potrivit comandantului interimar geniu al Armatei Naţionale, maior Petru Morari, în satul Şuri din raionul Soroca, grupa de geniu din Brigada „Moldova”, condusă de căpitan Ion Gumenâi, a neutralizat o mină de aruncător, calibru 82 mm, depistată la gunoiştea din localitate.
Geniştii brigăzii Moldova au fost de asemenea solicitaţi şi în oraşul Ocniţa, unde în timpul lucrărilor de construcţii, au fost depistate 600 cartuşe, calibru 8 mm din timpul primului război mondial. Acestea au fost distruse pe loc pentru că se aflau în stare avansată de uzură.
În satul Copceac, raionul Ştefan Vodă, în timpul lucrărilor de terasament a apeductului din localitate a fost descoperit un proiectil de artilerie, calibru 45 mm, din timpul celui de-al doilea război mondial. Proiectilul a fost neutralizat de grupa de genişti a Batalionului „Codru” din Negreşti, iar alt proiectil de artilerie, calibrul 50 mm, a fost lichidat în satul Lingura, raionul Cantemir.
Echipele de genişti militari au mai fost solicitate pentru a executa misiuni de neutralizare a obiectelor explozibile în raionul Drochia, la Baza de instruire Bulboaca şi cea a divizionului de artilerie din Ungheni. De la începutul acestui an, geniştii Armatei Naţionale au efectuat 106 de ieşiri la deminare şi au lichidat 1966 de obiecte explozive în diferite localităţi ale republicii.
Sursa: Timpul


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *