Minori contrabandişti

contrabandisti ţigări ungheni
Imagine: ziar.jurnal.md

Şi-au pregătit barca gonflabilă, aproximativ 9 mii de pachete de ţigări, îşi imaginau deja cum vor cheltui banii câştigaţi din contrabandă, însă nu a fost să fie. Visurile tinerilor au fost spulberate în momentul în care vameşii, cot la cot cu grănicerii, i-au descoperit pe malul râului Prut.
Era deja trecut de miezul nopţii când inspectorii de la frontiera moldo-română au observat pe malul râului Prut câteva persoane. Când s-au uitat mai atent, au observat că indivizii aveau cu ei şapte colete de dimensiuni impunătoare şi o barcă gonflabilă. Pesemne, aceştia intenţionau să ajungă pe celălalt mal al râului, în localitatea Pruteni. Grănicerii din cadrul pichetului Valea Rusului nu au reuşit să reţină din start toate persoanele suspecte.
Doi au reuşit să fugă. Angajaţii serviciului de grăniceri nu au putut să-i prindă, deoarece era întuneric şi terenul era accidentat. Până dimineaţa, au izbutit totuşi să-i reţină şi pe fugari. Astfel, şase tineri, dezamăgiţi că nu le-a reuşit să treacă Prutul, au ajuns în sediul pichetului. Grănicerii au fost surprinşi când au aflat că cel mai mic dintre cei reţinuţi are 14 ani, iar cel mai mare a împlinit 23. Sunt din diferite localităţi ale raionului Ungheni. Dorinţa de a câştiga uşor bani i-a unit pe băieţi.
În coletele depistate se aflau 14 cutii în care au fost descoperite 8730 de pachete de ţigări marca „Plugarul”, valoarea cărora depăşeşte 28 000 de lei. Tinerii au declarat angajaţilor Serviciului Grăniceri că mizau pe „profitul impresionant” pe care l-ar fi putut obţine din comercializarea la negru a acestui lot de ţigări. Tinerii, cu tot cu ţigări şi barcă, au fost duşi la Comisariatul de poliţie al raionului Făleşti.
Sursa: ziar.jurnal.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *