Delegaţia Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei participă la Belgrad la primul Forum economic „Reuniunea Camerelor de Comerţ şi a oraşelor din regiunea CEFTA (Acordul Central European de Comerţ Liber)"


forum economic, Camera de comerţ şi industrie, Ungheni, Belgrad
Imagine:businessportal.md

Directorul Departamentului Economie al CCI, Sergiu Harea, anunță într-un comunicat că evenimentul este organizat în cadrul Proiectului de parteneriat „DIHK – CEFTA”, cu scopul de a face schimb de experienţă şi a identifica modalităţile de intensificare a cooperării regionale. Din delegaţia Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei fac parte directorul filialei Ungheni, Serghei Cladco, şi şeful Secţiei analiză economică, Dragoş Neamţu.
În cadrul Forumului de la Belgrad, reprezentanţii fiecărui stat membru al CEFTA își prezintă potenţialul economic. De asemenea, sînt abordate subiecte referitor la punerea în aplicare a normelor privind achiziţiile publice în regiune, înlăturarea barierelor netarifare, formele de cooperare economică şi accesul pe pieţele terţe. Totodată, se discută despre avantajele pieţei unice pentru investiţii în regiunile CEFTA, promovarea activităţilor Camerelor de Comerţ din regiune în vederea implementării prevederilor Acordului Central European de Comerţ Liber.
Reprezentanţii CCI a Moldovei prezintă la Forumul Economic de la Belgrad relaţiile şi oportunităţile de cooperare economică şi instituţională cu statele din regiunea CEFTA.
Sursa: Radio Vocea Basarabiei


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *