150 mln. lei pentru drumurile moldoveneşti


drumuri, Moldova, investiţii, ungheni
Imagine:eco.md

Banca Europeană pentru Investiții a hotărît să aloce Republicii Moldova 150 mln. euro pentru reconstrucția drumurilor.

Prin urmare în etapa a doua a proiectului au fost selectate porțiunile de drum Chişinău-Sărăteni-Bălţi, Chisinau-Călăraşi-Ungheni-Sculeni și Comrat-Ciumai. Primul va fi reparat segmentul de drum Comrat-Giurgiuleşti.

Planul de lucru al BEI a fost dicutat de către viceministrului Economiei, Octavian Calmîc în cadrul întrevederii cu vicepreședintele Băncii Europene pentru Investiții, Eva Srejber a specificat că scopul Planului Operaţional 2011-2013 este de a lansa și a credita activitățile fondului pentru țările membre.
Pînă în prezent, BEI a iniţiat 7 proiecte investiţionale în Republica Moldova, dintre care 6 în sectorul public, în valoare de 235 mln.Euro.
Printre acestea se numără reabilitarea sectorului de drum Chişinău-Hânceşti, modernizarea Aeroportului Chişinău, reabilitarea sistemului de aprovizionare cu apă şi canalizare în oraşele Floreşti, Soroca, Leova, Orhei, Hânceşti şi Ceadâr-Lunga, procurarea a 90 troleibuze și altele.
Cooperarea Republicii Moldova cu Banca Europeană pentru Investiţii a fost iniţiată ca urmare a semnării Acordului cadrul de cooperare la 1 noiembrie 2006.
Sursa: point.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *