Scuarul din preajma Liceului „Vasile Alecsandri” va purta numele lui Grigore Vieru

scuar ungheni grigore vieru
Poetul Grigore Vieru | Imagine: angelicastoican.ro

Scuarul din preajma Liceului „Vasile Alecsandri” va purta numele lui Grigore Vieru. Aici va fi instalat şi bustul poetului, chiar dacă iniţial fusese aleasă o altă locaţie. Pe 8 aprilie, consilierii orăşeneşti au votat pentru modificarea unei decizii anterioare a lor, adoptată la 26 martie curent, prin care bustul urma să fie instalat în scuarul din faţa bisericii „Alexandru Nevski”.
Totodată, a fost abrogată şi decizia din 4 martie curent „Cu privire la redenumirea unei porţiuni de străzi din oraşul Ungheni”, prin care un segment din strada Alexandru cel Bun urma să poarte numele lui Grigore Vieru. Acum numele lui Grigore Vieru va fi purtat de scuarul unde va fi instalat şi bustul. Propunerea respectivă a fost făcută de primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, care a menţionat că e o solicitare a unghenenilor.
Fostul primar interimar al oraşului, Ilie Ciocanu, a criticat însă dur această decizie. „Bustul lui Grigore Vieru va înfrumuseţa cele 40 de scaune de acolo. E un lucru care se face pe viaţă şi trebuie bine gîndit”, a spus dînsul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *