Cooperare pentru binele tinerilor la Komsomolsk

tineri Ungheni Komsomolsk
Tinerii din Ungheni la Komsomolsk

La invitaţia primarului oraşului ucrainean Komsomolsk, Serghei Suprun, şase dintre cei mai activi tineri din liceele oraşului Ungheni au participat la Forumul Internaţional „Slaveanski soiuz detskoi diplomatii”, care s-a desfăşurat în perioada 6-8 aprilie 2011. Tinerii liceeni au avut posibilitatea să cunoască lucruri noi despre liderism, comunicare deschisă, cooperare internaţională şi, bineînţeles, şi-au făcut noi prieteni.
„Pentru noi e foarte important ca tinerii să coopereze, să comunice, să afle mai multe despre tradiţii şi artă, căci ei trebuie să înţeleagă că, deşi locuiesc în ţări diferite, au aceleaşi interese, se confruntă cu aceleaşi probleme”, a menţionat în cuvîntul său de salut Serghei Suprun, primarul oraşului Komsomolsk, la deshiderea evenimentului.
Tinerii ungheneni au fost însoţiţi de Andrian Cheptonar, consilierul primarului de Ungheni, şi Galina Petcu, coordonator programe pentru tineri la Centrul Regional de Resurse pentri Tineri. Delegaţii adulţi au vizitat mai multe organizaţii din domeniile: social, sport, tineret şi business. În cadrul mesei rotunde „Cooperare pentru binele tinerilor”, la care au participat consilieri locali, reprezentanţi ai organizaţiiilor de tineret şi oameni de afaceri, Andrian Cheptonar a făcut o prezentare a oraşului Ungheni. „Ungheniul este deschis pentru colaborare cu alte oraşe, noi dorim să creăm parteneriate de durată pentru binele tinerilor. Am venit la forum cu propuneri concrete pentru viitor, elaborate împreună cu Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Ungheni. Vom organiza în parteneriat forumuri, festivaluri şi schimburi de tineret”, a menţionat dînsul la Komsomolsk.
La Forum a fost elaborată şi semnată Rezoluţia cu privire la colaborarea de viitor între oraşele Komsomolsk – Ukraina, Jodino – Belarus, Komsomolsk – Federaţia Rusă, Ungheni şi Orhei – R. Moldova. A fost întocmit un plan de activităţi pentru cinci ani, care cuprinde: forumuri internaţionale, seminare, tabere de vară, schimburi de experienţă între tineri şi specialişti din diverse domenii.
„Participarea la acest forum ne-a oferit oportunitatea de a cunoaşte cultura altei ţări, modele de succes în promovarea voluntariatului, să creăm relaţii de parteneriat în domeniul tineret”, a menţionat Galina Petcu după reîntoarcerea în ţară. „Am creat premise pentru organizarea unui schimb de tineret în vara acestui an cu oraşul Komsomolsk, Ucraina. Am cunoscut oameni noi, interesaţi, motivaţi de a colabora” a mai adăugat dînsa.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *