Calamităţile naturale în vizorul Crucii Roşii din Ungheni

Crucea Rosie UngheniCum să facem faţă unor calamităţi naturale? Este o întrebare veşnică şi foarte actuală, mai ales, după cele ce s-au întîmplat recent în Japonia. Au venit la Ungheni, să răspundă la această întrebare, delegaţi ai Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Oscar Zuluaga şi Alberto Monguti.
Evenimentul s-a produs pe 23 martie, fiind organizat de Crucea Roşie, filiala Ungheni. La seminarul, cu tema: „Administrarea calamităţilor”, au participat voluntari atît din oraşul Ungheni, cît şi din localităţi ale raionului. Timp de cîteva ore bune, oaspeţii au vorbit despre  metodele de depăşire, prevenire şi soluţionare a dezastrelor generate de calamităţile naturale, dar nu înainte de a stabili, împreună cu cei prezenţi, care ar putea fi cele mai frecvente calamităţi în zona Ungheni. Lista a fost una foarte mare, fiind menţionate cutremurele, alunecările de teren, inundaţiile, seceta, grindina, furtunile, incendiile de proporţii etc.
S-a lucrat în grupuri, s-au purtat discuţii interesante, au fost puse întrebări, după care au urmat  răspunsurile. Voluntarii au plecat de la seminar cu noi cunoştinţe în domeniu, mai încrezuţi în forţele proprii şi cu energie pozitivă. Vicepreşedintele raionului, Ludmila Guzun, preşedinte de onoare al Crucii Roşii Ungheni, a menţionat importanţa subiectului pus în discuţie, solicitînd organizarea unui asemenea seminar cu participarea reprezentanţilor din toate primăriile, căci calamităţile naturale ar putea să dea, într-o bună zi, peste oricare şi atunci e bine să se ştie cît mai multe despre comportamentul şi atitudinea în astfel de situaţii.
La seminarul din Ungheni a mai participat Vasile Cernenchi, director executiv al Crucii Roşii din Moldova, şi Alexandru Bîrcă, coordonator „Administrarea calamităţilor” în cadrul proiectului SOS.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *