Anabolizante reţinute la Sculeni

Anabolizante vama Sculeni
Imagine: customs.gov.md

La data de 06.04.2011 în jurul orelor 22, la pista de control „ieşire autocare din RM”  a postului vamal Sculeni din componenţa Biroului vamal Ungheni, pentru efectuarea controlului vamal s-a prezentat autocarul de rută Chişinău-Cluj înmatriculat în România. Cei 9 pasageri au declarat în mod verbal obiecte de uz personal, unul din ei având un comportament suspect, ţinîndu-şi geanta mereu sub observaţie vizuală.
În baza analizei de risc s-a luat decizia de a efectua controlul vamal fizic a bagajului. Intuiţia nu l-a înşelat pe inspectorul vamal, în bagajele cetăţeanului român fiind depistate mărfuri, care nu au fost declarate în modul stabilit.
În geanta verificată, sub haine acoperite cu un ziar, colaborator vamal a descoperit  740 comprimate şi 195 fiole de substanţe anabolizante „Danabol”, „Anopolon”, „Sustamed”, „Parobolan”, „Testosteronă” şi „Nandrolonă”, care urmau a fi transportate ilicit în România.
Din considerentele că persoanele fizice nu au dreptul de a importa sau exporta medicamente sau adausuri alimentare din categoria anabolizantelor, pe cazul dat a fost întocmit proces-verbal cu privire la contravenţie, fapta fiind calificată conform art.287 al.10 Cod Contravenţional al Republicii Moldova. Substanţele anabolizante au fost reţinute pentru a stabili valoarea lor, urmînd a fi confiscate.
Pe parcursul anului 2010 la postul vamal Sculeni al Biroului vamal Ungheni au fost stabilite 2 cazuri similare de transportare peste frontiera vamală, prin nedeclarare şi neprezentare controlului vamal a substanţelor anabolizante sub formă de comprimate şi în fiole în cantitate totală de 24635 buc. Persoanele care au comis frauda vamală au fost sancţionate contravenţional.
Sursa: customs.gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *