A venit sărbătoarea şi pe strada lor, a contabililor

Ziua contabilPentru prima dată, anul acesta, la 4 aprilie, contabilii din Republica Moldova şi-au sărbătorit ziua lor profesională. Genericul a fost unul pe măsură: „De la un contabil profesionist la o bună guvernare”.
Sărbătoare a fost şi la „Unserv-Audit” SRL Ungheni, unde a avut loc o conferinţă de presă, la care s-au adunat contabili, reprezentanţi ai asociaţiilor obşteşti, ai Inspectoratului fiscal, ai Curţii de conturi, ai administraţiei publice locale, pentru a spune cuvinte bune, cuvinte frumoase celor care şi-au ales profesia de contabil.
De ce ziua de 4 aprilie? „Pentru că în ziua de 4 aprilie 1995 a fost adoptată prima lege a contabilităţii în Republica Moldova. În aşa fel, organul legislativ suprem al ţării a recunoscut caracterul şi importanţa publică a profesiei de contabil”, a venit cu o explicaţie Angela Mihalachi, directorul firmei „Unserv-Audit”, reprezentant al Asociaţiei Contabililor şi Auditorilor Profesionişti  (ACAP) din R. Moldova la Ungheni.
Astăzi, un contabil se asociază cu o persoană care se află permanent în muncă, permanent este în griji şi responsabilităţi, are cunoştinţe în diverse domenii pentru a asigura activitatea unei întreprinderi.
„Să fii contabil înseamnă să asiguri un nivel înalt de încredere şi etică profesională, înseamnă cerinţe înalte faţă de angajaţii întreprinderii privind folosirea raţională a bunurilor materiale şi resurselor băneşti. Să fii contabil înseamnă responsabilitate faţă de acţionari şi asociaţi, faţă de conducerea întreprinderii, faţă de organele de control de stat şi faţă de colectivul de muncă. Să fii contabil înseamnă cunoştinţe profunde a standardelor profesionale, a legislaţiei fiscale şi legislaţiei muncii”, a subliniat în mesajul său de felicitare Veaceslav Ciobanu, preşedintele Consiliului Director ACAP. „Mulţi dintre oameni nu înţeleg cît este de importantă profesia de contabil, de contabil profesionist, care îşi dedică timpul personal, al familiei, pentru a avea o evidenţă perfectă, căci orice greşeală, oricît de mică, duce la consecinţe grave”, a menţionat şi Tatiana Struc, şefa Direcţiei Finanţe.
„A venit sărbătoarea şi pe strada noastră”, a remarcat Nina Topalova, membră a Consiliului de directori al ACAP, prezentă la conferinţă.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *