Ungheniul ar putea rămîne fără căldură centralizată

Incalzire calorifer
foto: focus-energetic.ro

După ce a întrerupt furnizarea căldurii în apartamentele unghenenilor, întreprinderea de termoficare „Comgaz-Plus” a purces la efectuarea unui sondaj, prin care-şi doreşte o claritate şi finalitate în ceea ce priveşte furnizarea agentului termic unghenenilor în iarna următoare. S-ar putea că aceştia să nu mai beneficieze de încălzire centralizată.
Decizia va fi însă luată în vară, după ce vor fi analizate şi sistematizate rezultatele sondajului respectiv. Potrivit directorului SA „Comgaz-Plus”, Iurie Marcoci, sînt foarte multe persoane care vor să se debranşeze de la sistemul de termoficare centralizat, mai ales după majorările de preţ din ultima perioadă. Pînă în prezent, mai bine de jumătate din numărul total de consumatori casnici din Ungheni au renunţat la serviciile întreprinderii de termoficare. În cazul în care numărul acestora va creşte, nu va mai fi posibilă furnizarea agentului termic în apartamentele rămase.
Primarul Alexandru Ambros nu vede nimic ieşit din comun în această tendinţă. La ora actuală, susţine dînsul, marea majoritate a oraşelor-centre de reşedinţă de raion au renunţat la încălzirea termică centralizată pentru persoanele fizice. Doar Ungheniul a mai menţinut această practică ce generează, în ultima perioadă, doar pierderi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *