Solidare cu femeile care sînt nevoite să stea doar la bucătărie

Femei UngheniCîteva zeci de femei din Ungheni au ieşit, pe 8 martie curent, în Piaţa primăriei. Au ieşit, pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă la ora actuală femeile din Republica Moldova. „Este o acțiune publică, prin care dorim să reamintim că locul femeii în societate nu este doar la bucătărie”, a subliniat Violeta Petre, consilier raional, una dintre organizatoare.
„De la bucătărie în primărie”, acesta a fost mesajul unghenencelor. „Ne așteaptă alegeri locale. Sperăm ca de data aceasta să se implice cît mai multe femei candidate la funcții politice eligibile atît în consiliile locale, cît și în cel raional, dar şi la funcția de primar”, a menţionat Violeta Petre. Potrivit dînsei, femeile consiliere deja au demonstrat că pot discuta la rece, că pot să-și aducă și ele contribuția la luarea deciziilor, la soluționarea unor probleme stringente, la promovarea unor idei care țin de dezvoltarea societății.
Deşi au fost transmise invitaţii unui număr impunător de femei, în piaţă au ieşit mult mai puţine. „Multe doamne au confirmat prezența. Nu știu de ce nu au venit. Cred că e greu să ieși din casă, mai ales în zi de sărbătoare”, a explicat Violeta Petre, după care a remarcat: „Cred că mîine le va părea rău că nu au ieșit azi alături de noi. Nu e atît de rău, e o zi însorită, ne arătăm și noi solidaritatea. Sper ca în următoarele activități să putem să ne consolidăm mai bine și să fim mai multe”.
Organizatorii au subliniat că acţiunea respectivă nu are caracter politic şi că ar fi fost bine ca acest lucru să-l înţeleagă toate femeile. Or, problemele-s comune, indiferent de viziunile şi preferinţele lor politice. La ora actuală, mai persistă violenţa în familie, la ora actuală încă nu este respectată întru totul egalitatea de gen, la ora actuală, femeia mai rămîne prizoniera unor dogme depăşite deja de timp. „Noi sîntem aici, în primul rînd, pentru a fi solidare cu femeile care nu pot fi prezente în viața socială, care sînt nevoite să stea la bucătărie”, a subliniat Violeta Petre.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *