Poliţiştii au reţinut două persoane suspectate de alarme false cu bombă

Gara feroviara
Foto: HotNews.md

La doar o zi după cele trei alerte cu bombă anunţate simultan în gările din oraşele Străşeni, Călăraşi şi Ungheni, două dintre cele trei persoane care au alertat poliţia au fost reţinute de către forţele de ordine.
În primul caz este vorba despre un minor în vârstă de 14 ani. Ieri, acesta a anunţat poliţia că în gara din Străşeni a fost plasată o bombă. În urma verificărilor, geniştii au depistat un focos de grenadă şi un bileţel. „Tânărul şi-a motivat acţiunea prin aceea că a vrut să obţină nişte bani. Acolo era un bileţel pe care scria că cere 10 mii de ruble şi un pistol”, a menţionat ofiţerul de presă al MAI, Ghiril Moţpan.
La gara din Călăraşi oamenii legii au depistat pe terasament o grenadă defensivă fără focos, însă autorul rămâne, deocamdată, neidentificat.
La Ungheni, poliţiştii nu au depistat nimic. Autorul alarmei, un bărbat în vârstă de 49 de ani, a anunţat că în trenul Chişinău-Moscova este o bombă. „Nu a existat niciun motiv. Este o persoană cu dizabilităţi mintale, care nu poartă răspundere pentru ce a făcut”, a spus Moţpan.
Deşi cele trei alarme au avut loc simultan, oamenii legii nu cred că între el ar fi vreo legătură.
De la începutul anului curent au avut loc şapte alarme cu bombă. Persoanele care se fac vinovate riscă amenzi pe până la 500 unităţi convenţionale, 240 de ore în folosul comunităţii sau până la 3 ani de puşcărie.
Sursa: HotNews.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *