La o şezătoare cu… multă dragoste

Şezătoare de Dragobete la Casa Limbii Române
Şezătoare de Dragobete la Casa Limbii Române

De Dragobete, pe 24 februarie, la Casa Limbii Române din Ungheni a fost mare sărbătoare. Rodica Toma, directoarea instituţiei, i-a adunat la o şezătoare şi pe cei mari, şi pe cei mici. Dragostea a fost cea care s-a instalat confortabil în acea zi în sufletele tuturor.
Cu toţii l-au sărbătorit pe Dragobete aşa cum se cuvine. Cei vîrstnici şi-au adus aminte de cele mai plăcute momente din tinereţea lor, au cîntat dragostea, au spus glume despre dragoste, au făcut descîntece. Cei tineri au ascultat, ca pe vremuri, cu atenţie şi nu au putut să să abţină ca să nu-şi amintească de vechile obiceiuri pentru a-şi afla ursiţii.
„Este o sărbătoare de suflet, iar noi ne-am adunat aici ca să cîntăm dragostea”, a menţionat Rodica Toma. Dînsa a remarcat că anume Dragobetele trebuie să ne intre în case şi în inimi, căci ţine de tradiţiile noastre strămoşeşti, în comparaţie cu „Sfîntul Valentin” care se sărbătoreşte mai nou şi care nu este altceva decît o sărbătoare comercială, în care nu se pune suflet.
„Ne bucură mult faptul că revenim la tradiţiile noastre străvechi, că reuşim să reînviem asemenea sărbători cum ar fi Dragobetele, care a stat prea mult timp în umbră”, a accentuat Rodica Toma.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *