În memoria lui Anatol Popovici şi de peste Ocean

 tineriii bogheneni la mormîntul lui Anatol Popovici
tineriii bogheneni la mormîntul lui Anatol Popovici

Chiar dacă este plecat de ceva timp în SUA, părintele Vladimir Childescu, parohul bisericii „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” din Boghenii Vechi, nu uită de ceea ce a început în parohia sa. Deşi departe, a fost prezent totuşi la omagierea, pe 16 martie curent, a judecătorului Anatol Popovici, căzut în luptele de pe Nistru, în anul 1992, şi numele căruia îl poartă azi gimnaziul din Boghenii Noi.
Înainte de a pleca, la începutul lunii ianuarie, s-a îngrijit să cumpere şi să lase în gimnaziu cupele şi diplomele care urmau să fie înmînate învingătorilor competiţiilor la jocul de dame, şah şi tenis de masă din cadrul Cupei „Anatol Popovici”, iniţiată cu cîţiva ani în urmă de preot. „Cu părere de rău, în acest an nu pot să fiu prezent la eveniment, dar cu sufletul vă sînt alături”, a scris domnia sa într-un mesaj adresat colectivului pedagogic al gimnaziului, elevilor, mamei eroului, doamnei Nionila Popovici, combatanţilor şi oaspeţilor prezenţi la tradiţionalul careu solemn, organizat cu ocazia zilei de naştere a lui Anatol Popovici.
Responsabilitatea pentru organizarea turneului şi-a asumat-o feciorul cel mai mare al părintelui – Vladimir, precum şi direcţia gimnaziului. Ca şi în anii precedenţi, celor mai buni elevi ai gimnaziului le-au fost înmînate bursele „Anatol Popovici”, care variază între 100 şi 200 de lei. Şi aceşti bani, ca de fiecare dată, au fost asiguraţi de părintele Vladimir Childescu.
În acest în însă, s-a implicat şi primăria Boghenii Noi, care a finanţat deplasarea unui grup de elevi din clasa a IX-a la mormîntul eroului, la Chişinău. “A fost o premieră, dar ne dorim ca anual să putem ajunge cu elevii noştri la mormîntul lui Anatol Popovici, fostul nostru elev”, a subliniat Rodica Roşca, director educativ la gimnaziul din Boghenii Noi.
La finele evenimentului, a fost organizată o masă de pomenire, blagoslovită de părintele Vladimir Poiană, în grija căruia au rămas enoriaşii parohiei Bogheni.
La vară urmează să fie organizată o competiţie la fotbal, devenită şi aceasta tradiţională, dedicată memoriei aceluiaşi Anatol Popovici. (L.B.)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *