Discuţii de la la egal la egal între tineri şi primărie

Cei doi primari – Ana Podaru şi Alexandru Ambros – semnează acordul de colaborare.
Cei doi primari – Ana Podaru şi Alexandru Ambros – semnează acordul de colaborare.

Joi, 3 martie, în incinta primăriei Ungheni a avut loc masa rotundă cu genericul:  „Tinerii participă – comunitatea se dezvoltă”. Scopul a fost unul foarte clar: dezvoltarea unui parteneriat durabil între Consiliul Local al Tinerilor (CLT) şi Primăria Ungheni.
Întîlnirea respectivă a făcut parte din şirul de evenimente preconizate în cadrul proiectului „Ungheni – Capitala Tineretului 2011”.  Angela Ciocîrlan, directoarea acestui proiect, a vorbit despre iniţiativa tinerilor ungheneni de a se implica activ în procesul de luare a deciziilor şi despre experienţa lor în acest sens.
Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a subliniat, la rîndul său, importanţa participării tinerilor în diverse acţiuni şi a apreciat iniţiativa membrilor CLT de crea un parteneriat durabil cu primăria, ceea ce va contirbui cu certitudine la soluţionarea problemelor cu care se confruntă tinerii din Ungheni.
Pentru a realiza activităţile preconizate, tinerii consilieri au venit şi cu cîteva solicitări către Alexandru Ambros, printre care: acoperirea financiară a costurilor pentru editarea unui pliant, asigurarea transportului pentru un schimb de bune practici cu tinerii din Ştefan Vodă, stabilirea parteneriatului în organizarea şcolii de vară pentru membrii CLT.
La final, a fost semnat un acord de colaborare între Primăria Ungheni şi Consiliul Local al Tinerilor, dîndu-se astfel un aspect oficial acestui parteneriat care se doreşte de lungă durată şi cît mai eficient.
Consiliul Local al Tinerilor din Ungheni este deja la al cincilea mandat, primul fiind creat în anul 2000. Primarul CLT este Ana Podaru, elevă la Liceul „Vasile Alecsandri”,  iar membrii consiliului sînt identificaţi din licee, după ce completează un chestionar, în care vorbesc despre experienţa şi motivaţia lor de a se implica în soluţionarea problemelor comunitare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *