Concursul „Polobocul de aur” se bucură de mai puţină popularitate în rîndul vinificatorilor

Polobocul de Aur
Imagine: Infotag

Concursul „Polobocul de aur” se bucură de mai puţină popularitate în rîndul producătorilor de vin de casă. Dacă în 2010 la etapa regională au participat 700 de vinificatori, în acest an participă 500.
Şefa Direcţiei Expoziţii şi Tîrguri a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Marina Petrov, a spus pentru INFOTAG că pe 23 martie cîştigătorii concursurilor regionale vor prezenta mostre de vin de casă pentru a participa la degustaţia republicană.
Etapa regională a celei de-a X-a ediţii a concursului a fost organizată în lunile februarie-martie de către filialele CCI din Tighina, Ungheni, Cahul, Orhei.
Concursul are patru nominalizări, fiecare dintre care conţine două categorii: vin alb şi vin roşu. La competiţie pot fi depuse mostre de vinuri de casă naturale, produse în anii trecuţi, şi vinuri tinere, produse în 2010, cu indicarea denumirii vinului, anului de fabricaţie, sortului de struguri folosit la producerea acestuia.
Degustaţia republicană va avea loc la sfîrşitul lunii martie la „Casa Vinului”” care este sponsor al ediţiei din anul curent. Membrii comisiei de degustare sînt profesionişti cu o vastă experienţă în domeniu. Preşedintele juriului de degustare este şeful Catedrei Enologie a Universităţii Tehnice, vicepreşedintele comitetului organizatoric, profesorul Anatol Balanuţa.
Premiul mare al concursului este trofeul „Polobocul de aur” – un butoi de 120 de litri, de stejar, în care se poate păstra vinul. Butoaiele sînt făcute manual, după tehnologiile tradiţionale, de către meşteri populari iscusiţi din satul Ciuciuleni, raionul Hînceşti.
În cadrul Sărbătorii naţionale a vinului din 9 octombrie va avea loc ceremonia de premiere a cîştigătorilor concursului producătorilor de vin de casă „Polobocul de aur-2011”.
Concursul pentru cel mai bun vin de casă este desfăşurat la iniţiativa CCI începînd cu anul 2002, cu scopul de a evidenţia şi aprecia cei mai buni producători de vin de casă, de a promova şi păstra tradiţiile naţionale de producere a vinului calitativ în condiţii de casă. Participarea la concurs este gratuită.
INFOTAG precizează: Potrivit rezultatelor concursului din 2010 au fost stabiliţi şapte cîştigători. Printre laureaţi se numără vinificatori din Cahul, Călăraşi, Căuşeni, Chişinău, Ciadîr-Lunga, Ialoveni, Orhei, Ungheni.
Sursa: Infotag


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *