9 tentative de scoatere ilegală a ţigărilor, anihilate pe direcţia Ungheni

Contrabanda tigari Ungheni
Foto: border.gov.md

Colaboratorii Serviciului Grăniceri în comun cu inspectorii vamali continuă șirul de acțiuni pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit de țigări.
Astfel, pe parcursul a doar zece zile, în punctele de trecere Sculeni şi Ungheni, ce ţin de competenţa Direcţiei regionale Ungheni, echipa comună de control, a depistat 9 cazuri de transportare ilegală a 4780 pachete de ţigări cu o valoare de aproximativ 30 000 lei.
Cel mai recent caz, a fost înregistrat în ziua de 28 martie, la PTF Sculeni, unde s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind cu un autoturism, cetăţeanul moldovean Mihail P., în vîrstă de 22 ani, domiciliat în s.Musteaţa, r-nul Făleşti.
După controlul documentelor de călătorie, s-a procedat la verificarea fizică a autoturismului de marca „ROVER 600”, cu numere de înregistrare a României, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse, în rezervorul şi torpedoul mijlocului de transport 323 pachete de ţigări, de marca Winston Blue şi Monte Carlo.
Din declaraţiile tînărului, ţigările urmau să ajungă în România, pentru comercializare pe piaţa neagră.
Cîteva ore mai tîrziu, la punctul de trecere feroviar Ungheni, inspectorii controlului de frontieră şi cei vamali au contracarat o altă tentativă de scoatere a produselor de tutungerie din ţară. În cazul dat, ţigările de producţie autohtonă au fost depistate în trenul „Chişinău – Bucureşti”, cele 1110 pachete de ţigări fiind dosite sub bancheta pentru bagaj, de către un cetăţean român.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către organele competente în scopul luării deciziilor conform legislaţiei naţionale.
Sursa: border.gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *