Transfer bombă, de la Empoli la FC Costuleni

Sigla FC CostuleniPatronul echipei de fotbal FC „Costuleni”, Iurie Chirinciuc, a început ceea ce el numeşte, pregătirea de cupele europene din viitorul sezon.
După ce în pauza competiţională a schimbat întreg lotul de jucători, Chirinciuc a mai adus la echipă trei nume sonore. Este vorba despre antrenorul Sergiu Botnăraş, şi doi jucători.
Fundaşul central, de doar 18 ani, românul Dima Mircea, a semnat un contract pentru trei ani cu „leii-albaştri”. Mircea a fost transferat din Italia, de la FC Empoli. Mircea a plecat la Empoli în anul 2008, la 16 ani, de la FC „Naţional-Progresul” Bucureşti. Anul trecut a evoluat în echipa naţională de juniori Under 17 a României, antrenată de selecţionerul Lucian Burghel, fiind căpitanul acesteia. În anul 2008. când Mircea s-a transferat la Empoli, presa română scria despre o sumă record pentru vârsta lui, 25 ooo de euro şi alte bonusuri care reveneau bucureştenilor din eventualele ulterioare transferuri ale fotbalistului.
Portarul moldovean, Vladimir Livşiţ, în vârstă de 26 de ani, a semnat un contract pe o durată de trei ani cu FC Costuleni, după ce portarul titular al „leilor”, Alexandru Mereuţă, a părăsit formaţia din Costuleni. Livşiţ s-a transferat la FC „Costuleni” de la echipa de primă ligă FC „Pandurii” Târgu Jiu. Portarul a mai evoluat la formaţiile FC „Tiraspol”, „Tiligul” Tiraspol şi FC „Cork City” (Irlanda).
În vârstă de 47 de ani, tehnicianul Sergiu Botnăraş şi-a început cariera de antrenor la “Constructorul” Chişinău, în funcţia de antrenor de portari, a urmat apoi în postul de antrenor secund la “Zimbru” Chişinău. A debutat ca antrenor principal în anul 2001 la echipa “Politehnica” Chişinău. În perioada 2003-2009 a lucrat ca antrenor de portari la echipele “Pegah” Rasht (Iran), “Iskra-Stal” Râbniţa şi “Rapid” Ghidighici. În anul 2009 a ajuns în funcţia de antrenor principal la “Dacia” Chişinău, ca în acelaşi sezon 2009-2010, să ajungă pe banca celor de la “Găgăuzia” Comrat.
Sursa: Jurnal Sportiv


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *