Trăim zile nebune, un circ continuu – „Made in Moldova”
Vicepreşedintele parlamentului, Vlad Plahotniuc, are mai multe identităţi. Scriu acum şi nu sînt sigură dacă e totuşi Vlad Plahotniuc sau Vladimir Plahotniuc. Cu Ulinici parcă ne-am lămurit. Nu mai este Ulinici. E clar. Chiar dacă unii îi zic Plohotniuc, alţii Plahatniuc, ai treilea – Palatniuc, tot el rămîne – vicepreşedintele Parlamentului nostru. Aţi auzit cumva vreo declaraţie a colegilor săi de partid în legătură cu acest caz? Sau poate a Alianţei? Sigur că nu, căci sînt lucruri mult mai importante de făcut. Încă nu s-au împărţit toate funcţiile. Mai treapădă cîte unul din colo în colo, poate îi cade şi lui ceva mai bun.
Comuniştii au ieşit de pe orbita lor şi umblă bezmetici dintr-o parte în alta. Ba că vor modificarea articolului 78 din Constituţie, privind alegerea şefului statului, ba că-şi retrag iniţiativa. Cică, s-au schimbat vremurile şi nu mai este de actualitate. Ba se iau, fericiţi, de mînă cu Marian Lupu, văzîndu-se deja conducînd din nou ţara, ba că nu-l mai vor pe Marian Lupu preşedinte.
Preţurile saltă ca mingea. Ba sîntem speriaţi că pîinea se va scumpi, ba iese ministrul Agriculturii şi ne spune senin că nu este nici un pericol. Le-am pus cahla producătorilor agricoli – să nu mai ducă nici un bob de grîu din ţară şi gata. Ceea ce i-a rămas ministrului să facă e să-şi ceară scuze de la agricultori. Şi şi-a cerut. Ce fericiţi trebuie să fie aceştia după ce au auzit scuze din gura unui ditamai ministrul!
A trecut şocul cu pîinea şi vine, ca un trăsnet, o nouă ştire. Cartofii vor fi la mare căutare în Republica Moldova sau, mai bine zis, nu vor fi mai înspre primăvară. Iar preţurile s-au dublat. Unde s-a mai văzut să dai pentru un kilogram de cartofi, şi aceea pe jumătate îngheţaţi, 10 lei? Mai aşteptaţi puţin. Nu-i exclus să ajungem să dăm pentru cîţiva cartofi şi 20, şi 30 de lei.
Şi căldura. Le iese pe ochi căldura sărmanilor oameni. Facturile te înnebunesc. Dar să vedeţi ce va urma! De miercuri a crescut costul unei gigacalorii cu aproape 30%, în dependenţă de localitate, de oameni poate. Curios lucru: cei de la Ungheni au cerut un tarif de 1033 lei pentru o Gkal, faţă de 802 cît era anterior. Să le fi fost ruşine să ceară mai mult? Sau au cam greşit calculele? ANRE spune că tariful la Ungheni ar trebui să fie de 1126 lei. Iaca na! Mai vreţi căldură, oameni buni? Veţi avea căldură! Veţi avea de toate. Cu o singură remarcă: nu se ştie în ce an.
Lasă un răspuns