Movila Măgurii din nou în atenţia unor organizaţii neguvernamentale

După ce AO “Alianţa între generaţii” din Făleşti a iniţiat un proiect de promovare a Movilei Măgurii, situată la frontiera între raioanele Ungheni şi Făleşti, pe teritoriul satului Ţîghira, o altă asociaţie obştească vine cu un proiect ce se referă la acelaşi loc.
Este vorba de AO “Moştenitorul” din Pîrliţa, condusă de Ludmila Uscatu, care-şi propune conceperea unui serviciu turistic în zona “Movila Măgura”. Astfel, va fi creat un oficiu de închiriere a bicicletelor în satul Pîrliţa, ca eventualii turişti să poată să se deplaseze spre Movila Măgurii fiind echipaţi cu biciclete de munte. Totodată, va fi editată o broşură care să însumeze studiile de sol şi arheologice realizate de academicianul-pedolog Andrei Ursu şi cercetătorul Veaceslav Bicbaev, plus caracterizarea plantelor de aici, executată de specialişti botanişti, în frunte cu academicianul Andrei Negru. Va fi realizat şi un film în parteneriat cu AO “Metropolitan Media”.
Proiectul este finanţat în cadrul Programului de granturi mici în domeniul mediului – 2010 al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *