Şi episcopie, şi protopopie. Dar numai în centrul oraşului!

Este adevărat că pentru construirea sediului episcopiei Ungheni va fi oferit terenul din centrul oraşului, vizavi de Piaţa Primăriei?
Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, ne-a răspuns următoarele:
Există o cerere din partea episcopiei de Ungheni şi Nisporeni din cadrul Mitropoliei Chişinăului şi Moldovei, prin care se solicită examinarea  unei posibilităţi de a stabili un teren cu suprafaţa de un hectar pentru construcţia episcopiei în centrul oraşului. În plus, a fost depusă şi o schiţă de proiect, care prevede şi construirea unei catedrale cu o clopotniţă în faţă.
Informaţia cu privire la faptul că primăria deja alocă teren nu-i corectă. Decizia o ia consiliul orăşenesc. În ordinea de zi a şedinţei Consiliului din 11 februarie este inclusă şi chestiunea respectivă. Proiectul de decizie propus prevede doar faptul că se ia act de solicitare şi că administraţia oraşului Ungheni va căuta soluţii.
Totodată, a parvenit şi o solicitare de la reprezentanţii Mitropoliei Basarabiei privind stabilirea unui teren pentru construirea unei protopopii. Şi solicitarea respectivă va fi examinată, doar că trebuie să fie prezentate informaţii clare, o schiţă de proiect, de cît teren e nevoie.
Deocamdată, nu este nimic hotărît. Există doar cereri din partea celor două instituţii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *