Nu ar fi împotrivă să reprezinte ţara la Eurovision

Dana Marchitan este unica ungheneancă ce a trecut cu brio preselecţia, ajungînd în finala naţională a Eurovision 2011, care va avea loc pe 26 februarie curent. Este pentru a şasea oară consecutiv cînd interpreta noastră participă la acest concurs. „Oricum, odată şi odată, îmi va veni   şi mie rîndul”, spune în glumă, după care, absolut serios, răspunde la întrebarea pe care i-am adresat-o: „Ce te face să participi iar şi iar la concursul naţional Eurovision?”.
„Particip, pentru că astfel am posibilitatea de a mă manifesta într-un show, într-un concurs de talie naţională (de perspectivă). Eurovision-ul îţi dă şi un imbold de a persevera atît după, cît şi în timpul unei competiţii la care ajung cei mai curajoşi”, spune. Totodată, Dana susţine că participarea sa, de fiecare dată, la concursul naţional Eurovision, nu se datorează neapărat dorinţei de a se clasa pe locul I, deşi nu ar fi împotrivă să reprezinte ţara la un asemenea concurs. „Trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem: fiecare participant, în adîncul sufletului, se vede acolo, pe scena Eurovisionul-ui, la etapa finală internaţională”, afirmă.
Un cuvînt greu îl au de spus şi spectatorii, care îşi au favoriţii săi. Dana Marchitan speră să fie, în acest an, printre favoriţii spectatorilor, dar şi ai juriului. Unde mai pui că piesa cu care vine, „Lucky me, lucky you”, aparţine unui compozitor spaniol, Rafael Artesero Fererro, producător fiind unul dintre cei mai buni specialişti în domeniu din Spania, Joseph Lobel. „Mă simt onorată de această colaborare. Propunerea a venit din Barselona şi nu am putut să o refuz”, a recunoscut dînsa.
Cîntecul pe care îl va interpreta Dana Marchitan la finala naţională a Eurovision 2011 reprezintă un mesaj foarte pronunţat despre adevăr şi dragoste. Este vorba despre un stil de muzică mai europenizat, stil Eurovision. Cît de mult va prinde la publicul din Republica Moldova se va vedea pe parcurs.
Dana Marchitan este absolventă a Liceului „Vasile Alecsandri” din Ungheni şi, ulterior, a facultăţii de jurnalism de la Universitatea de Stat din Chişinău. În prezent, este angajată la postul TV „CTC”, în calitate de jurnalist-redactor la emisiunea „Istorii în detalii”, impunîndu-se, totodată, tot mai mult pe scena profesionistă în calitate de interpretă de muzică uşoară.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *