Lazăr cere bani de la BERD pentru gazoductul Ungheni-Iaşi

Gazoduct
Foto: replicaonline.ro

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) ar putea contribui financiar la construcția gazoductului Ungheni-Iași, pentru care mai sunt necesare încă 7 milioane de euro.
Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții BERD, în cadrul căreia a solicitat aportul băncii la dezvoltarea proiectelor de interconexiune a sistemelor energetice din Moldova şi din România
Costul estimativ al proiectului se ridică la 20 de milioane de euro. O parte din fondurile necesare, adică 7 milioane de euro urmează a fi alocate de către Comisia Europeană prin intermediul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova.
Pentru acoperirea costului total al proiectului, Republica Moldova are nevoie de investiţii suplimentare în mărime de 6-7 milioane de euro.
În prezent, este în proces de elaborare studiul de fezabilitate al obiectului. Un grup de lucru mixt deja a selectat traseul estimativ al gazoductului cu lungimea totală de 40 km, dintre care 31 km pe teritoriul României şi 9 km pe teritoriul Republicii Moldova.
Scopul principal al gazoductului este de a asigura o sursă alternativă de livrare a gazelor naturale în sistemele de transport gaze ale ambelor ţări.
Sursa: Jurnal.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *