Atenţie! La poliţie totul se filmează

Camere instalate la Ungheni
Imagine de pe camerele instalate la sectia de politie Ungheni

Chiar dacă imaginea Comisariatului de Poliţie Raional Ungheni a fost ştirbită de recentul scandal care l-a avut în prim-plan pe fostul poliţist unghenean Radu Baranov, comisarul Iurie Dereniov declară că nu regretă iniţiativa sa a de a instala camere de luat vederi în instituţie.
La mijlocul lunii ianuarie, televiziunile din Chişinău puneau pe post imagini în care Radu Baranov lovea un tînăr în incinta Comisariatului de poliţie Ungheni. Era vorba de imagini surpinse de camerele de luat vederi instalate aici. Cazul respectiv a intrat imediat în atenţia jurnaliştilor, a liderilor de opinii, a apărătorilor drepturilor omului etc., fiind mediatizat la cote maxime.
La întrebarea, dacă nu regretă decizia sa de a instala camere de luat vederi în incinta Comisariatului de poliţie, Iurie Dereniov a răspuns cu un nu categoric. „Care a fost scopul? De a exclude cazurile de tortură, de corupţie”, a menţionat dînsul.
Potrivit comisarului, pînă în prezent a fost înregistrat un singur caz în care un poliţist a aplicat lovituri unui cetăţean. Aceasta s-a întîmplat pe 14 august 2010 şi este vorba de cazul Baranov, despre care ştiau chiar de la început şi responsabili de la Ministerul Afacerilor Interne.
Pe de altă parte, au fost înregistrate şi cazuri cînd unele persoane ce au nimerit la Comisariat şi-au provocat singure diverse leziuni, ca mai apoi să acuze poliţia de tortură. „Datorită camerelor de luat vederi am putut scoate la iveală adevărul”, a explicat Iurie Dereniov.
Camerele de luat vederi au fost instalate în incinta Comisariatului de Poliţie Ungheni, dar şi în izolatorul de detenţie, la începutul lunii mai 2010. „E un lucru foarte bun. Acum totul se vede”, a declarat comisarul. Potrivit dînsului, angajaţii Cimisariatului nu s-au bucurat prea tare iniţial. Acum sînt mulţumiţi, ştiu că se filmează, că se înregistrează totul şi, în caz de necesitate, îşi pot dovedi nevinovăţia. În plus, camerele de luat vederi i-au disciplinat, căci acum se filmează orice pas al lor.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *