A fost constituită oficial Reţeaua Organizaţională de Sprijin pentru Tineri (ROST).

Decizia constituirii ROST de către Consiliul Consultativ
Decizia constituirii ROST de către Consiliul Consultativ

O nouă premieră, tot la Ungheni
Pe 22 februarie, la Ungheni a fost constituită oficial Reţeaua Organizaţională de Sprijin pentru Tineri (ROST).  Evenimentul a fost salutat de preşedintele raionului, de reprezentanţi ai unor servicii raionale şi disconcentrate în teritoriu, de reprezentanţi ai sectorului neguvernamental.
Iniţiativa i-a aparţinut Asociaţeii obşteşti pentru tineri şi copii „Făclia”, aceasta fiind susţinută de către Direcţia Învăţămînt, Tineret şi Sport. Mai mult ca atît, conducerea raionului a oferit, cu această ocazie, sala de şedinţe a Consiliului raional, „ca să se obişnuiască tinerii cu ea, căci anume ei sînt viitorii diriguitori ai raionului”, după cum a menţionat Ion Harea.
„Este o iniţiativă destul de curajoasă”, a remarcat Tatiana Lazăr, specialist tineret în cadrul Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport.
ROST îşi propune o colaborare între membrii acesteia (organizaţii cu preocupări în domeniul tineretului) pentru implementarea activităţilor prevăzute de proiectul „Ungheni – capitala tineretului 2011”, pentru elaborarea unei noi Strategii raionale de tineret, dar şi un sprijin reciproc în elaborarea şi implementarea unor proiecte.
„Constituirea Reţelei Organizaţionale de Sprijin pentru Tineri a fost o idee mai veche a noastră, pe care, iată, o vedem realizată. Vom fi un model demn de urmat”, a menţionat Angela Ciocîrlan, preşedintele AO „Făclia”.
De notat că o asemenea reţea este contituită în premieră în Republica Moldova. Modelul a fost preluat din România.
Toate informaţiile cu privire la ROST, inclusiv paginile ROST – supliment la ziarul „Expresul de Ungheni”, vor putea fi găsite pe site-ul Expresul.com, la categoria ROST.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *