7 graniceri tineri… pe patru picioare

7 caini micuti de rasa Ciobaneasca au ajuns in ingrijirea Directiei Regionale Ungheni a Serviciului Graniceri. Daca vor trece cu brio instructajul necesar si se vor mentine in forma, atunci patrupezii vor pazi, impreuna cu granicerii, frontiera statului.
Ei vor avea mai intai o luna de adaptare, dupa care vor frecventa cursuri speciale de instruire, ce se vor incheia cu un examen la chinologi. Ulterior, va incepe cursul de dresaj propriu-zis. Acesta va avea loc in conformitate cu tehnicile din manualul „Standardizare europeana de dresaj al cainilor de serviciu”.
Abia dupa sase luni de dresaj, care inseamna curse intense de alergari si depistari de infractori si substante narcotice, cainii vor fi pusi la munca. Ei ii vor insoti pe graniceri la frontiera verde, adica in spatiul dintre punctele de trecere de la hotarul Republicii Moldova cu Romania si Ucraina.
Cainii au venit la centrul de instruire bine pregatiti. Ei au primit cate o cutie cu hrana uscata, cate o zgarda noua, un set de instrumente pentru dresaj si alte accesorii necesare.
Dupa jumatate de an de instruire cot la cot, cei 7 colegi se vor desparti. Asta pentru ca granicerii isi doresc sa aiba cate un colaborator patruped la fiecare pichet.
Serviciul Graniceri se mandreste cu noua promotie de patrupezi, pentru ca sunt autohtoni.
Prima promotie de graniceri pe patru picioare, care a fost reprodusa la fel in Moldova, a fost repatizata in raioanele Otaci, Edinet si Ungheni inca in vara anului 2010. Pana in prezent granicerii erau insotiti la frontiera de majoritatea cainilor donati din strainatate.
Sursa: Stirea Zilei


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *