VIDEO | Raionul Ungheni „îmbătrâneşte"


Statisticile spun ca în aceasta regiune rata mortalităţii o depăşeşte pe cea a natalităţii. Doar în cinci localităţi din raion numărul naşterilor îl depăşeşte pe cel al deceselor.
În celelalte 30 de sate însă situaţia este grava.
Raionul Ungheni are probleme la capitolul creştere demografică. Doar în localităţile Ungheni, Zagarancea, Costuleni, Buşila şi Todireşti numărul nou-născuţilor îl depăşeşte pe cel al persoanelor decedate în anul 2010. În oraşul Ungheni sunt cele mai multe naşteri, peste 640 la număr, în raport cu decesele, care constituie aproape 300. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în satul Rădenii Vechi din raionul Ungheni, unde numărul deceselor este de 9 ori mai mare decât cel al naşterilor. Pe parcursul anului trecut ni aceasta localitate au decedat 63 de persoane şi s-au născut doar 7 copii .
Situaţia nu este mai bună nici în celelalte raioane. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în 2010, rata natalităţii în Republica Moldova a fost de 11,4 nou-născuţi la 1.000 de locuitori, iar rata mortalităţii – de 11,8 decese la 1.000 de locuitori.
Sursa: Jurnal TV


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *