Trenul Ungheni – Iaşi, plin cu ţigări de contrabandă

Aproape 30 de persoane din trenul accelerat care circula pe relaţia Ungheni-Iaşi au fost amendate, iar 5 dintre acestea şi-au pierdut dreptul de intrare în România, după ce poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi i-au depistat cu ţigări de diferite mărci şi cu timbru de acciză din Republica Moldova.
Inspectorul principal Denis Mihaela Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi a declarat joi (6 ianuarie 2011) că 28 de cetăţeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, care deţineau ilegal ţigări nedeclarate au fost duse la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, unde inspectorii vamali le-au confiscat marfa de contrabandă.
“Persoanele în cauză, cetăţeni din Republica Moldova, au declarat că au achiziţionat ţigările în vederea comercializării pe teritoriul României. Autoritatea vamală a dispus ridicarea ţigărilor şi au aplicat fiecăruia amenzi în valoare de 5.000 lei. Poliţiştii de frontieră au luat măsurile legale pentru anularea permisului de mic trafic de frontieră pentru 23 dintre cele 28 de persoane, precum şi anularea vizei de intrare pentru alte cinci persoane”, a precizat insp.principal Denis Lazăr.
Sursa: Financiarul.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *