Ţigări non-stop, la frontiera moldo-română

Colaboratorii vamali din cadrul a trei posturi vamale situate la frontiera moldo-română, Leuşeni-Albița, Cahul-Oancea şi Sculeni-Sculeni, în conlucrare cu inspectorii vamali din România au reţinut un autocar cu remorcă, marca «VOLVO», un autoturism marca «OPEL» şi 132.400 ţigarete de contrabandă, în valoare de 700 mii lei,  sancţionând cu amenzi contravenţionale persoanele implicate.
În noaptea de 6 ianuarie 2011, echipa mixtă de control formată din vameși moldoveni și români au efectuat un control amănunţit asupra unui autocar înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa pe ruta Moldova — România — Italia.
În procesul controlului vamal amănunțit au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, 1.220 pachete de ţigări mărcile «LM», «WINSTON» şi «MALBORO», în valoare de 1.220 Euro. Ţigările au fost ascunse într-un locaş special amenajat în podeaua autocarului şi printre colete, în scopul sustragerii de la controlul vamal.
Acţionând în baza analizei de risc, în aceiași zi echipajul comun de control, format din inspectori vamali moldoveni și români, a descoperit ascunse în locaşuri special amenajate în podea, în bara de protecţie din spate, în plafon, în aripi şi în portierele autoturismului, 2.400 pachete cu ţigări de marca «Plugarul», timbrate în Republica Moldova.
În aceste două cazuri contravenienții au fost sancționați contravențional, iar produsele de tutungerie cât şi mijloacele de transport au fost reținute în vederea confiscării, în conformitate cu legislația în vigoare a României, deoarece avea modificări structurale în vederea trecerii frauduloase peste frontieră a ţigărilor de contrabandă.
În data de 5 ianuarie a.c., colaboratorii vamali din cadrul postului vamal Sculeni-Sculeni împreună cu colegii din România au oprit pentru control amănunțit, un autoturism de marca «MERCEDES BENZ», cu numere de înmatriculare străine, condus de un cetăţean moldovean.
În urma controlului efectuat au fost descoperite ascunse în bara de protecţie şi în bancheta din spate 33.400 bucăţi ţigarete, timbrate în Republica Moldova.
În aceeaşi zi, la postul vamal Leușeni-Albița inspectorii vamali moldoveni și români, au oprit alte două autoturisme, în care au fost descoperite în total 26.600 ţigarete ascunse în locașuri special amenajate.
Ţigările de contrabandă din cazurile înregistrate la 5 ianuarie au fost reţinute de către Serviciul Vamal al R. Moldova în vederea confiscării. Şoferii implicaţi sunt sancţionaţi contravenţional conform legislaţiei în vigoare.
Sursa: Ziarul de Garda


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *